Fondation Yves Rocher zoekt vrouwen die zich inzetten voor natuur en milieu

668

Yves Rocher heeft een hart voor de natuur en onze planeet. En dat zet de Fondation Yves Rocher in de kijker met de award Terre de Femmes, die bijzondere vrouwen in de kijker zet.

Zo is 100% van alle stoffen in de producten van Yves Rocher plantaardig en is er al 62 ton plastic bespaard sinds het gebruik van de ecotube. Onder het motto “natuur is de toekomst van de mensheid” brengt Yves Rocher al jaren milieubewuste producten op de markt.

Geïnspireerd door zijn vaders motto, richt Jacques Rocher in 1991 de Fondation Yves Rocher op. Hij creëert hiermee een organisatie die inzet op de bescherming van onze planeet. Tien jaar later wordt de award Terre de Femmes uitgereikt, waar elk jaar bijzondere vrouwen worden gevierd: “Every day, extraordinary women fight and commit to changing the world.”

Met deze nieuwe award biedt de Fondation Yves Rocher aan vrouwen van over de hele wereld, en dus niet alleen uit de 11 deelnemende landen, de kans om beloond te worden voor hun inzet. Het thema wordt elk jaar opnieuw vastgesteld, maar zal altijd gelinkt zijn aan de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

Living soils Challenge

Dit jaar is het thema ‘Living soils Challenge’. Vraag je je af wat dat inhoudt? Hierbij gaat het om projecten die als doel hebben om de bodemvruchtbaarheid te beschermen, herstellen en verbeteren. Dan kun je denken aan projecten op het gebied van agro-ecologie, herbebossing, stedelijke landbouw,… Al dat soort initiatieven sluiten prima aan bij het thema.

Ben je er ook van overtuigd dat wij allemaal onze bijdrage moeten leveren aan het behoud van onze planeet? Ken je misschien een vrouw die zich dagelijks inzet voor de natuur en het milieu en die haar handen durft vuil te maken in het belang van onze mooie Moeder Aarde? Wie wordt beloond met de International Award?

Grijp je kans om jouw project of van een opmerkelijke vrouw die je kent verder te doen ontwikkelen en steun ook zo de Fondation Yves Rocher. Aanmelden doe je via yves-rocher-fondation.org/terre-de-femmes. Inschrijven kan tot 16 oktober 2018.