Benieuwde welke de foodtrends van het moment zijn? Vlug verder lezen dan: dit zijnde 5 foodtrends die je zeker moet proberen.

1. Fonio

Voor de fervente quinoa-eters is dit een must try. Deze graansoort uit West-Afrika is misschien nog niet zo populair als quinoa, maar is minstens even gezond. Fonio is rijk aan vezels en is dus ideaal om de dag mee te beginnen. Voorlopig is het nu nog moeilijk te verkrijgen, maar van zodra het ook hier in supermarkten te kopen is, moet je deze zeker proberen.

2. Seacuterie

Vergeet kaasplank of charcuterie, in 2020 eten we seacuterie. In Australië bestaat deze foodtrend al langer, maar ook bij ons lijken chefs met vis meer en meer te ‘experimenteren’. Wie zijn gasten dus echt wil imponeren met iets nieuws, tovert een plank met verse vissoorten op tafel. En dit gaat verder dan een stukje zalm, want gerookte mossels en salami van octopus horen daar ook bij. Liefhebbers van vis zullen hier zeker van in de wolken zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

One of our favorite retail customers at @coastalseafoodsmn is in the running for Best Cheese Board, we here at Fortune Fish MN give her all the thumbs up for this gorgeous presentation! . . . 📷 by @baconfatte . “Hiya! Remember that little project I mentioned yesterday? It was all about this entry for #CutTheCheese2017 ! CuttingBoard.com and John Boos & Co. are holding a Food Photography Contest. Food bloggers and non-bloggers alike are invited to participate, and I just couldn’t resist the opportunity to join in. I’d really appreciate any LOVE you’d like to give to this photo and the post! ❤ A “behind the scenes” post is underway as we speak on the blog (link in bio!), and more photos of this little picture party will be posted as the day goes on. FYI… I’m providing details in the blog post about all the wonderful cheeses 🧀and How To’s for the simple, gorgeous seafood 🍤shown here because the holidays are near and holiday entertaining is nothing to fear when you’ve got a plan! This little project has been SO much fun – and delicious, too! You can learn more about the contest details here: https://www.cuttingboard.com/cutting-board-boos-contest/ . Enjoy! . . . #cheeseboard #foodphotography #foodstyling #foodblogger #baconfatte #seafoodcharcuterie @coastalseafoodsmn #coastalseafoodsmn #charcuterie #cheese #wisconsincheese #minnesotacheese #cheeselove #foodwinewomen #onthetable #onmytable #inmykitchen #thatsdarling #bhgfood #foodandwine #rusticfood #eatpretty #beautifulfood #foodblogger #foodblogfeed @culturecheese #culturecheese”

Een bericht gedeeld door Fortune Fish & Gourmet MN (@fortunefishmn) op

3. Non-alcoholische dranken

De mocktail moeten we ondertussen niet meer aan jullie voorstellen, maar er zijn varianten op komst. Alcoholvrije dranken zijn dus niet enkel meer weggelegd voor kinderen. Zo doen seltzers, fancy frisdrank met bubbels en fruitige smaken, het uitstekend goed in Amerika en de UK. Maar ook hier zien we ze steeds meer en meer.

4. Alternatief bakken

Nu we toch goed bezig zijn, doen we er nog een schepje bovenop. Voor het bakken van brood en muffins kunnen we vanaf nu teruggrijpen naar alternatieve bloemsoorten op basis van bijvoorbeeld kokosnoot of hazelnoten. En ben je opzoek naar een plantaardige oplossing voor boter? Dan smeer je vanaf nu best notenboter op jouw boterham.

5. Nog meer vleesvervangers

Dat we gezonder of misschien wel milieubewuster en veganistisch willen eten, weten we al langer of vandaag. Er duiken steeds meer vleesvervangers op en zelfs visvervangers zijn aan hun opkomst bezig. Zo wordt er naast rode bietensap, ook gebruik gemaakt van kikkererwten en andere peulvruchten.

Auteur: Hanna Deweirdt