Sommige honden zijn echte Intagramhelden en wil je je kleine of grote loebas Instafamous maken, dan komen volgende fotografietips beslist van pas.

1. Laat je hond wennen aan de camera

De eerste keren kan je hond schrikken van de klik. Laat je hond eens goed snuffelen aan de camera, neem terloops even een foto. Zodra je hond gewend is aan de camera, kan het ‘echte’ werk beginnen.

taking a photo

2. Hou het leuk

Zomaar poseren omdat jij het zegt, het zal zelden gebeuren. Sleep in plaats daarvan een karrenvracht speeltjes aan laat je hond naar hartenlust spelen terwijl je foto’s neemt.

Playful and cute terrier dog chewing a toy at home

3. Omkopen met snoepjes

Veel kans dat je hond niet snapt waarom je altijd met dat toestel voor je neus naar hem kijkt, en hij zal bijgevolg vlug zijn aandacht verliezen in wat je aan het doen bent. Probeer het eens met zijn favoriete snoepjes; hij zal plots alle aandacht hebben voor jou.

Dog and biscuit

4. Neem veel foto’s

Moet je eigenlijk altijd doen, of je nu je hond fotografeert of vakantiekiekjes maakt. Hoe meer foto’s je neemt, hoe groter de kans is op een geweldig shot.

 

Meen je een foto met je iPhone, zet de camera dan op de burst mode, waarmee je meerdere foto’s neemt met één klik. Op die manier heb je meer foto’s om uit te kiezen. Handig bij actiefoto’s.

Funny happy Dog

5. Schakel de flitser uit

Warm, natuurlijk licht levert de mooiste foto’s op. Vooral s’ morgens en in de vooravond is het licht het mooist voor fotografie.

Running pug

Heb je toch een flitser nodig, gebruik dan een externe flash en draai de flits omhoog. Het licht zal terugkaatsen van het plafond, en een mooier resultaat opleveren.

6. Zak door je knieën

Neem foto’s op ooghoogte van je hond. Je ziet je hond meestal al van bovenaf, een frontaal zicht is zoveel meer verrassend.

Golden retriever

7. Vergeet de achtergrond niet

Eenvoudige en rustige achtergronden – zoals een wit strand of gras – zorgen ervoor dat je hond opvalt.

Cute Puppy Laying in Sand on Beach

8. Wees creatief en speels

Een ‘gewone foto’ waarbij je hond full-body gefotografeerd wordt, lijkt al vlug saai. Neem eens een foto van veel dichterbij, zodat je hond het hele beeld vult. Of een close up van zijn snoet. Probeer eens een extreem perspectief, stap dichterbij en ver weg. Experimenteer!

Puppy closeup

9. Al eens aan slaapfoto’s gedacht

Met moet niet altijd actie zijn. Neem ook eens een foto als je hond lief aan het slapen is. Niets zo schattig als een hond die volop in dromenland vertoeft.

Dog on the bed

10. Gebruik filters

Een beetje contrast toevoegen, de witbalans aanpassen, wat verzadiging erbij of net minder… filters zijn er om je foto’s leuker te maken, gebruik ze ook.

French bulldog taking a selfie

Succes!

(foto’s istock)