De juiste foundation? Die kun je amper van je huid onderscheiden. De verschillende formules zijn anno 2021 zodanig geavanceerd dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over het natuurlijke resultaat. Van klassieke vloeibare foundation over foundation als poeder- of crème tot een getinte BB-crème: met deze tips heb je jouw perfecte match zo gevonden.

1. Houd rekening met je huidtype

De foundation formules zijn doorheen de jaren zodanig verfijnd dat je eigenlijk niet echt een foute keuze kunt maken. Maar het meest natuurlijke resultaat bereik je door in eerste instantie rekening te houden met je huidtype. Zo zijn vloeibare foundations net iets efficiënter voor een wat rijpere huid aangezien poeder foundations in fijne lijntjes en rimpels kunnen kruipen. Hetzelfde geldt voor een drogere huid. Wie eerder een vette huid heeft, is dan weer beter af met een poeder foundation: poederformules blinken uit in het absorberen van overtollige olie. Als je een gecombineerde huid hebt, kun je een poedervormige foundation gebruiken op de vette plekken en een vloeibare formule op andere delen van je gezicht. 

Onze aanraders voor een vette huidDe Infaillible 24H Fresh Wear Foundation in a Powder van L’Oréal Paris brengt de dekking van een foundation in poedervorm: met een zachte, matte finish bezorgt ze je gegarandeerd 12u lang een egale huid. Toch liever smeren? De Dream Matte Mousse van Maybelline is een luchtige, langhoudende foundation met mat poedereffect. Of ga meteen voor een foundation die tegelijk ook je poriën verfijnt zoals de Fit Me Matte & Poreless Foundation van Maybelline: de matterende klei en mengbare micropoeders rekenen af met een glanzende huid en zorgen voor een natuurlijke, naadloze finish.

De Infaillible 24H Fresh Wear Foundation in a Powder is overal  beschikbaar aan €17,99* (8 shades). De Dream Matte Mousse van Maybelline is bij Carrefour en Di beschikbaar aan €14,99.* (9 shades). De Fit Me Matte & Poreless Foundation van Maybelline is overal beschikbaar aan € 10,99.* (6 shades).

2. Kies de tint en de juiste dekking

De ene dekking is de andere niet – en maar goed ook! Wil je een op en top egaal resultaat bereiken met een volledige dekking, dan kies je best voor een vloeibare foundation (die je uiteraard nog steeds kunt afwerken met een poeder foundation). Daarna hoef je alleen nog de juiste tint te vinden. Testen doe je door de foundation net boven je kaaklijn aan te brengen: als de kleur matcht met je hals zit je op het juiste spoor en ben je gegarandeerd zeker van een ‘flawless’ overgang. Twijfel je? Kies dan voor de lichtste tint, dan kun je nog steeds accentueren met wat blush!

In het Infaillible 24H Fresh Wear Liquid Foundation gamma van L’Oréal Paris vind je niet alleen de juiste dekking, maar ook de juiste tint. De ademende textuur met SPF 25 has got you covered, letterlijk én figuurlijk gedurende 24u lang.

De Infaillible 24H Fresh Wear Liquid Foundation is overal beschikbaar aan €18,29* (12 shades).

Een ultieme dekking gecombineerd met extra hydratatie? Dan is de Accord Parfait Foundation van L’Oréal Paris met hyaluronzuur en ultrafijne pigmenten je cover in crime.  De SuperStay 30h Active Wear van Maybelline met hoog pigmentgehalte en matte finish gaat nog een stap verder. Deze foundation blijft maar liefst tot 30u lang zitten en is bestand tegen elke bad weather day – ongeacht hoeveel (angst)zweet die dag bij jou teweeg brengt.

De Accord Parfait Foundation van L’Oréal Paris is overal beschikbaar aan € 16,99. * (20 shades) De SuperStay Active Wear 30H foundation van Maybelline is beschikbaar bij Di, Kruidvat, Delhaize, Carrefour, Colruyt en Cora aan €15,99.* (14 shades).

 

3.Last but not least: de perfecte finish

Een matte finish kun je zowel met een vloeibare foundation als met een poedervormige foundation verkrijgen. Het is dus per definitie een persoonlijke keuze, maar doorgaans zijn poeders nog nét iets efficiënter omdat ze beter kunnen absorberen. Ben je eerder op zoek naar een ‘dewy’ finish die je een gezonde glow bezorgt, dan is een vloeibare foundation
perfect. Denk eraan dat je een foundation niet per se op heel je gezicht hoeft aan te
brengen – je kunt dus perfect combineren en bijvoorbeeld voor een poeder op je voor-hoofd kiezen (waar de T-zone doorgaans wat vetter is) voor een matte finish en een foundation op je wangen voor een ‘glow’.

Een uiterst natuurlijk resultaat verkrijg je met een BB-crème. Die zijn vaak iets minder dekkend en hydrateren je huid tegelijkertijd. De Dream BB Cream van Maybelline is perfect als je op zoek bent naar een lichte dekking in combinatie met een verzorgende hydratatie zodat je huid ook op zichzelf weer mooi egaal wordt. Wanna g(l)o(w)? Dan is de Skin Paradise Tinted Water-Cream van L’Oréal Paris het ultieme lichtgewicht: deze getinte moisturizer is verrijkt met Aloë Vera voor een intense hydratatie én bevat een SPF 20 UVA/UVB filter om je gedurende de dag te beschermen. Die gezonde glow krijg je er gratis bij.

De Dream BB Cream van Maybelline is overal beschikbaar aan € 9,99*. (3 shades). De Skin Paradise Tinted Water-Cream van L’Oréal Paris is in de winkel en online verkrijgbaar aan € 14,99.* (3 shades).

*Aanbevolen verkoopprijs