Fris zalmslaatje in twintig minuten

226

2 APRIL 2014 | Slaatjes zijn niet saai! Dat zullen wij de komende vier weken bewijzen met vier heerlijke recepten uit het boekje Super Slaatjes. En niet onbelangrijk: je kunt ze allemaal in minder dan twintig minuten klaarmaken. Het tweede slaatje is er eentje met rivierkreeftjes en verse zalm. Snel en lekker!

Dit heb je nodig voor 4 personen:
– 150 g verse zalm
– 100 g rivierkreeftjes
– 1 avocado
– 3 eetlepels limoensap
– olijfolie
– verse dille
– 1 pompelmoes
– 1 limoen (eventueel)
– 4 eetlepels verse room
– 2 handen rucola
– peper en fleur de sel

Zo maak je het:
– Hak de zalm en de rivierkreeftjes in fijne blokjes. Leg eventueel enkele kreeftjes apart voor de afwerking. Schil en ontpit de avocado en snijd eveneens in blokjes.
– Doe alles in een kom en roer er het limoensap en 3 eetlepels olijfolie onder.
– Hak de dille fijn en roer ook onder de tartaar. Houd enkele takjes dille opzij voor de afwerking.
– Snijd de bovenkant en de onderkant van de pompelmoes af met een scherp mes. Zet de pompelmoes op een zijkant en snijd nu van boven naar onder de rest van de schil af. Snijd de pompelmoespartjes van tussen de membramen. Snijd ook de extra limoen in fijne plakjes.
– Snijd de partjes pompelmoes fijn en roer onder de tartaar. Kruid met peper en fleur de sel. Verdeel de rucola over de borden en zet hierop een kookring. Doe er 1/4 van de tartaar in en druk aan met een lepel. Til de ring op. Besprenkel de tartaar met nog wat olijfolie, leg er een lepeltje zure room op en werk af met nog wat dille, een rivierkreeftje of enkele plakjes limoen.

Smakelijk!

SlaatjesCover

Super Slaatjes is een boekje vol lekkere en gezonde recepten. Voor elk seizoen zorgde Ann Vertriest voor enkele eenvoudige slaatjes met seizoensingrediënten.

Super Slaatjes – Ann Vertriest – ISBN 9789022329610 – 14,99 € – 120 blz.

© Ann Vertriest

Marlies Strubbe