Fruitsalade met kokosmelk, zaden en een sausje van bessen

943

15 APRIL 2013 | Pascale Naessens is hot! In april verklappen we dan ook elke maandag een recept uit haar heerlijk gezonde boek ‘Puur genieten en toch gezond en slank’. Deze week maken we… Fruitsalade met kokosmelk, zaden en een sausje van bessen!

pascale3_7_0636

Hoelang werk je eraan?
15 tot 20 minuten

Wat heb je nodig?
gemengd seizoensfruit
gemengd klein fruit:
braambessen, frambozen,
aardbeien, rode besjes…
gemengde zaden
kokosmelk

Hoe maak je het?
Snijd het seizoensfruit in grote stukken en verdeel het over de  borden. Mix het klein fruit heel kort zodat je een dikke coulis krijgt.  Giet hiervan twee lepels over de fruitsalade. Werk af met twee  lepels kokosmelk en twee eetlepels gemengde zaden.

Tip: gemengde zaden
Ga naar de biowinkel en koop daar alle zaden die je kunt vinden,  stop ze samen in een pot en schud goed. Eet deze zaden regelmatig,  je lichaam zal je dankbaar zijn. Ik nuttig ze iedere ochtend bij mijn  fruitontbijt.

Tip: kokosmelk
We noemen het kokosmelk, maar het is eigenlijk het sap met wat pulp  van de kokosnoot. Voor je het gebruikt moet je het altijd eerst goed mengen. In kokos zit verzadigd vet, maar dit is een gezond verzadigd vet. Ook kokosolie is een heel gezond vet om mee te bakken of te frituren, het smaakt bovendien ook heerlijk. Probeer het maar eens.

Tip: klein fruit
Buiten het seizoen koop ik klein fruit uit de diepvries: een pak minder duur en zeker ook gezond. Diepvriesfruit wordt meteen na de pluk  ingevroren en verliest daarom weinig aan vitaminen en mineralen. Het  nadeel is wel dat het fruit door het invriezen zijn stevigheid verliest,  maar ik maak van de nood een deugd en gebruik het als sausje; je fruitsalade
wordt er nog smakelijker door. Mix de bessen heel kort zodat er nog wat structuur in zit.

Puur genieten en toch gezond en slank’ is uitgegeven bij Lannoo en kost 24,99 euro.

3D puur genieten