Ga jij ook slapen zonder je make-up af te halen?

265

Shocking! Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Belgische vrouwen slaapt met make-up. Laat jij ook je reinigingsritueel vaak links liggen? Dan wordt het hoogtijd dat daarin verandering komt.  Neem deel aan de 10-daagse detox challenge van Demak’Up Detox dat start op 5 juni en je hebt alvast een goede start gemaakt!

Kruip jij na een avondje stappen vermoeid in bed zonder het laagje schmink van je gezicht te halen? Grote kans dat ook jij hier schuldig aan bent! Hectische deadlines of alcoholische versnaperingen mogen geen excuus zijn om af en toe met make-up in slaap te vallen. Dit luie gedrag kan jouw huid beschadigen en is een echte beautyzonde. En ja, ook als dit maar een enkele keer gebeurt. Door zulke gewoontes te kweken, zal je je huid er sneller ouder doen uitzien. De huid elke avond ontschminken en reinigen loont de moeite want het draagt bij tot een mooie huid!

Slapen met make-up, wat doet dit met je huid? Een doffe en vermoeide teint, ontstekingen, onzuiverheden, gesprongen adertjes, vervroegde rimpels, pukkels en andere ongemakken kunnen je huid beschadigen. Het is zo ongezond je poriën urenlang met een dikke laag make-up te verstoppen. Je huid moet tijdens het slapen kunnen ademen.

Shame on us! We kunnen met gemak stellen dat Belgische vrouwen geen fanatiekelingen zijn op het vlak van gelaatsreiniging. Dat blijkt uit het feit dat 39% haar gezicht pas ’s ochtends reinigt, bijna de helft wekelijks wel eens naar bed gaat zonder haar make-up te verwijderen en we (79%) kennelijk niet meer dan twee minuten nodig hebben om de boel proper te maken. Slechts 41% reinigt twee keer per dag haar gezicht,wat – volgens huidtherapeute Kim Berger van Triaderm de norm zou moeten zijn.

_Demakup-factsheet-BE-NL

Het is dus geen overbodige luxe om dat dagelijkse moment in de badkamer te verrijken met wat frisse inzichten. Daarom start reinigingsexpert Demake’ Up op vrijdag 5 juni een Detox Challenge, waarbij tien dagen lang vrouwen zich kunnen focussen op hun huid.

Ze willen vrouwen op een vernieuwende manier bewuster maken van hoe belangrijk het is om je gelaat goed te reinigen en te hydrateren. De reinigingsexpert heeft samen met huidtherapeuten een platform ontwikkeld vol tips voor thuis, weetjes, passend advies voor elk huidtype en nog veel meer waar vrouwen gedurende 10 dagen lang hun beautyritueel stevig onder handen kunnen nemen. Iedere dag staat in het teken van een nieuw reinigingsthema en leuke gezichtsmaskers zoals: mengsels van koffie en olijfolie of honing en yoghurt op je gezicht…

Je hoeft je alleen maar even hier aan te melden en dan kan jij ook genieten van alle tips voor de 10-daagse detox challenge!