De herfst komt er aan maar verlang jij ook alweer naar zon, zee en strand? En dan nog liefst een budgetvriendelijke bestemming waar van alles te beleven valt? Dan is dit het moment om Gambia te bezoeken! Het kleine landje aan de westkust van Afrika heeft heel wat te bieden en is een veilige bestemming. Wij geven jou 7 redenen om nu meteen die koffer te pakken en dat Gambiaanse strand op te zoeken!

Silhouette palm trees in Gambia with a sunrise in the background

1. Zonneschijn. Elke dag!

Gambia is een prima bestemming om even te ontsnappen aan de kille herfst en koude winters hier. De zon schijnt er elke dag, en als het bij ons regent of sneeuwt kun je daar genieten van een aangename 24 tot 30 graden. En dat op iets meer dan 5 uurtjes vliegen van Brussel. Voor je het weet lig je dus te genieten op dat prachtig strand of sip je van die lekkere cocktail terwijl je onder een palmboom zit. Wat ons betreft de ideale winterbestemming dus!

iStock_000002378290_Medium

2. Gambia staat bekend als ‘the smiling coast’

Dat zegt genoeg, niet? De bevolking van Gambia is vriendelijk , goedlachs en nieuwsgierig.

iStock_000036573608_Medium

3. Het is een tropisch paradijs voor vogels!

Natuurfotografen en vogelliefhebbers kunnen volledig uit de bol gaan in Gambia: er zijn honderden prachtige (en vaak zeldzame) vogelsoorten te bewonderen, wat van dit kleine landje een spectaculaire ‘birdwatching’-bestemming maakt.

iStock_000020468455_Medium

4. Het land is authentiek…

…en dat merk je bijvoorbeeld aan de uitbundige festivals waarbij de cultuur en tradities gevierd worden. Het bekendste festival is het jaarlijkse Internationale Roots Festival in mei, maar er zijn heel het jaar door grote of kleine events die je niet wil missen.

iStock_000017319360_Medium

5. Gambia is budgetvriendelijk

In Gambia vind je heel wat luxueuze resorts en eco-vriendelijke lodges waar het aangenaam toeven is, en vooral: je krijgt er waar voor je geld. Geen exuberante prijzen die jouw vakantiebudget aan sneltempo doen slinken. Goed nieuws dus want zo hou je extra budget over om die toffe excursies te boeken!

8144919706_6f8d25b3e0_o

(foto: www.sandele.com)

6. Over excursies gesproken…

Uiteraard kun je tijdens jouw vakantie lekker chillen op het strand of aan het zwembad. Maar het zou zonde zijn niet deel te nemen aan één van de vele excursies die aangeboden worden. Safaritochten met de 4×4, boottochten over de rivier de Gambia, workshops (koken!) bijwonen, een school bezoeken, naar de markt…

Zeker doen: bij Life and Bike kun je (meerdaagse) fietstochten boeken onder Belgische begeleiding.

Panoramagambia

(foto www.lifeandbike.be)

 7. Gambia is een veilig land

Gambia is een veilige reisbestemming. Je kunt er zorgeloos rondreizen en je wordt er onthaald door een vriendelijke bevolking. Er is dus geen enkele reden waarom je die spectaculaire Gambiaanse zonsondergang zou moeten missen!

iStock_000033695012_Medium

 

  • Enkele praktische gegevens:
  • – Er zijn verschillende nonstop vluchten per week van Brussels Airlines naar de hoofdstad Banjul.
  • De vlucht duurt slechts 5u15
  • Je hebt enkel een identiteitskaart nodig (voor Belgische onderdanen), dus geen visum noch paspoort.
  • Diverse reisorganisatoren bieden Gambia-reizen aan
  • Meer info over Gambia kun je vinden op www.visitthegambia.gm