De tijd dat kamerplanten enkel bij je oma thuis te vinden waren, is al lang voorbij. Planten zijn nu dé trend om je interieur op te vrolijken. Heb je geen groene vingers? Niet getreurd! Met deze vijf kamerplanten kun je weinig fout doen.

  1. Cactussen en vetplanten

d6b61bf38720edc6c731a1c10e80c8c2

Bron: Pinterest

Cactussen en andere vetplanten zijn de ideale plant voor groentjes. Ze zijn haast niet dood te krijgen. Als woestijnplant kunnen ze heel lang zonder een druppel water overleven. Je moet ze daarom nauwelijks water geven.

Verzorging: geef ze in de zomer af en toe een flinke scheut water en laat de potgrond daarna bijna helemaal uitdrogen. In de winter mag je gerust vier weken wachten met water geven. Zet ze op een zo zonnig mogelijke plaats.

  1. Sanseveria

3caa80403c76f29d8da70a3f8af9e9c0

Bron: Pinterest

Vrouwentongen of sanseveria’s komen ook uit de woestijn en zijn dus al even onverwoestbaar als vetplanten. Liever te weinig dan te veel water, dat is het motto van deze kamerplant. Je herkent ze aan de stevige, puntige bladeren die rechtop uit de aarde komen. Het is een strakke plant die in elk modern interieur past.

Verzorging: Zet ze in het licht, maar niet in de brandende zon. Geef weinig water en laat de aarde goed uitdrogen tussen gietbeurten. Zet deze luchtzuiverende plant gerust in de slaapkamer want ook ’s nachts zetten vrouwentongen CO2 om in zuurstof.

  1. Lepelplant

ee97d27cf5bce622158c42a422a712e6

Bron: Pinterest

De lepelplant heeft meer water nodig, maar dat geeft de prachtige plant met witte bloemen gelukkig zelf aan. Dan gaan de bladeren slapjes naar beneden hangen. Maar, geen nood want met een flinke scheut water staan de blaadjes al snel weer krachtig overeind.

Verzorging: Zet een lepelplant nooit in de volle zon en geef ze in de zomer 1 à 2 keer per week water.

  1. Rubberplanten

89e170a6fb1ae63f81b76247e54df367

Bron: Pinterest

Rubberplanten zijn perfect voor een donkere huiskamer. Ze komen uit het regenwoud, waar ze laag bij de grond weinig licht krijgen. Ze hebben bovendien niet veel water nodig. Ideaal dus.

Verzorging: Zet de plant in de schaduw of halfschaduw. Tussen het water geven door mag je de aarde even droog laten worden.

  1. Palmlelie

fb1ce1397eaccf10d31fc9ecbda29e3b

Bron: Pinterest

Het mag ook al eens wat groter. De palmlelie of yucca wordt snel groot en houdt van veel zon en weinig water. Deze plant is uitstekend om je huis een gezellige, tropische look te geven.

Verzorging: Zet de yucca in de zon en geef pas water wanneer de grond terug droog is.