Geitenkaas met snijboontjes

2164

30 APRIL 2013 | Pascale Naessens is hot! In april verklappen we dan ook elke week een recept uit haar heerlijk gezonde boek ‘Puur genieten en toch gezond en slank’. Vandaag maken we… Geitenkaas met snijboontjes!

pascale3_3_ 25914

Hoelang werk je eraan?
25 minuten – Gaartijd: 7 minuten

Wat heb je nodig?
2 geitenkaasjes
10 snijboontjes
1 tomaat
graanmosterd
room

Hoe maak je het?
Snijd de snijboontjes in lange slierten, maar laat de twee uiterste puntjes aan elkaar. Dit gaat het gemakkelijkst met een mes met een scherpe punt. Kook ze ca. 7 minuten in water met zout. Haal ze eruit, laat ze uitlekken en dep ze droog. Snijd intussen de tomaat in kwarten en haal het binnenste, zachte gedeelte eruit. Snijd de kwarten in blokjes.
Neem een kop en leg hierin plasticfolie. Drapeer hierover de eerste rij snijboontjes, duw ze zachtjes maar goed tegen de bodem aan. Draai de kop 90 graden en leg er een tweede rij boontjes op, zodat de wanden van de kop helemaal bedekt zijn. Druk weer aan met je vingers. Vul de holte met geitenkaas en leg er wat tomatenblokjes op. Vouw de uiteinden van de snijboontjes dicht. Snoer het pakketje dicht met de plasticfolie en duw goed aan. Zet weg in de ijskast tot je het nodig hebt. Meng een paar lepels graanmosterd met room voor het sausje.

Tip: serveren
Het voordeel is dat je alles op voorhand kunt klaarmaken. Op het eerste gezicht lijkt het moeilijk, maar als je het een keer hebt gedaan, is het best eenvoudig. De gasten aan tafel zijn altijd aangenaam verrast als ik mijn ‘groene torentjes’ op tafel zet. Ik serveer deze meteen op het bord met de saus apart.

Puur genieten en toch gezond en slank’ is uitgegeven bij Lannoo en kost 24,99 euro.

3D puur genieten