Flaneren door de charmante binnenstad, fietsen in het wiel van Urbanus, peddelen met een kajak op Durme en Moervaart, wandelen door het vele rustige groen, of simpelweg genieten op een gezellig terras: in Lokeren kan het allemaal.

(c) Anneke D’Hollander

Op stap

Lokeren is een adembenemend wandelwalhalla. De paden kronkelen langs rivieren, door bossen en stiltegebieden. In het pittoreske Daknam volg je het Koning Nobelwandelpad, trek naar het Europees natuurreservaat Molsbroek voor de Molsbroek-Buylaersroute of stap de Kruiskapelroute in Eksaarde. Zin voor avontuur: stel je eigen wandeling samen dankzij de bewegwijzerde wandelnetwerkkaart Moervaartvallei.

(c) tov

Kinderstapjes

Ik verveel mij staat niet in het Lokers woordenboek. Meer dan dertig speelterreinen, een skatepark  én een zwembad. In het Bospark ontmoet je geitjes, herten en een pauw die graag ontsnapt. Bezoek het Stadsmuseum Lokeren en vind het antwoord op deze vraag: waarom staan er drie gigantische hazen op de Markt?  Ga vanaf 1 juli op schattenjacht in het Molsbroek want ook dit jaar heeft Vlieg hier een schat verstopt. Er is een zoektocht voor kinderen van 3 tot 5 en 6 tot 12 jaar. Als je graag creatief bezig bent, kan je bij Bes & Bloem je eigen boeket maken met bloemen uit de zelfpluktuin. Onderweg even uitrusten op Het Bankje om te luisteren naar leuke en gekke verhalen is een heel goed idee. Artisanaal ijsje eten? ’t Zal wel zijn! Op lokeren.be/zomeren-in-lokeren vind je alle adresjes.

Met de fiets

Het is een goed bewaard geheim, maar fietsen in het Waasland is een echte openbaring. Fiets Langs Rhododendrons (53 km) of Azalea’s (40,6 Km), in het wiel van Urbanus (30 km) of stippel je eigen route uit langs het vernieuwde Fietsroutenetwerk Waasland. Verkoeling vind je op de oevers Langs Moervaart en Zuidlede (37,1 km). Download de fietskaarten – en ook mountainbikeroutes – op lokeren.be/zomeren-in-lokeren of haal een exemplaar op bij het Infopunt Toerisme. Rijd je graag jouw speurneus achterna dan kan je tijdens de zomermaanden verschillende fietszoektochten uitproberen. Een deelnameformulier kan je verkrijgen bij het Infopunt Toerisme.
Bij Fietspunt Lokeren, aan het NMBS-station, kan je een fiets huren.

Op het water

Lokeren op een verrassende en verfrissende manier ontdekken, doe je op het water. De Peddelroute Waasland is goed voor een traject van 30 km watersportplezier langs Durme, Moervaart en Zuidlede. Aan jou de keuze: kajak, kano of sup. Een elektrisch bootje huren en zelf aan het roer staan, is puur genieten. Meer informatie: www.meersland.be.

(c) tov

Blijven plakken

Een aperitiefje op een zonnige terras, onder de platanen met het ruisen van de fontein. Zoek niet verder, je vindt het hier. Tijdens de zomermaanden zorgt sfeerverlichting op de Markt voor extra gezelligheid. Je kan niet anders dan blijven plakken. En dan maak je er toch gewoon een weekendje van? In en rond Lokeren vind je tal van rustige logeeradressen.

Shoppen? Natúúrlijk kan dat hier. Design, stijlvolle kledij of een modieuze zonnebril. In de gezellige winkelstraten vind je meer dan je zoekt.

Lokeren wordt niet voor niets feeststad aan de Durme genoemd. Ook deze zomer valt er heel wat te beleven. Op lokeren.be/zomeren-in-lokeren vind je alle veilige evenementen.

Meer info en inspiratie op lokeren.be/zomeren-in-lokeren.
Infopunt Toerisme, Markt 2. 09 340 94 74, toerisme@lokeren.be, toerisme.lokeren.be.