Oud en nieuw vieren met de voeten in het zand en een cocktail in de hand? Het hoeft geen fantasie te zijn: Curaçao bijvoorbeeld viert eindejaar op een traditionele manier, met alles erop en eraan. En de uitbundige Caraïbische sfeer krijg je er al als leuk extraatje zomaar bij. Let’s go!

T

Waarom naar Curaçao?

Omdat het een zonzeker eiland is met aangename temperaturen, parelwitte stranden en tal van bezienswaardigheden.  De Curaçaoënaars spreken bovendien Nederlands én ze kunnen feesten als geen ander. Je zit er dus prima voor geweldige eindejaarsfeesten tussen de palm- én kerstbomen.

Ze vieren er Kerst zoals wij dat kennen (maar veel beter!)

Net als bij ons vieren ze op Curaçao Kerstmis op een traditionele manier, met dezelfde sfeer en echte kerstbomen. Vrees om die typische kerstsfeer van thuis te moeten missen,  is dus nergens voor nodig, integendeel! Tijdens de feestmaanden baadt Willemstad (de hoofdstad van Curaçao) in een zee van kerstlichtjes: op het Brionplein vormen honderden roze en witte lichtjes een reusachtige kerstboom en ook de beroemde Pontjesbrug wordt prachtig verlicht. Goed voor een feeëriek lichtspektakel dat altijd veel bekijks lokt.

En staan de eindejaarsfeesten bij jou ook synoniem voor lekker lang tafelen? Ook op Curaçao is het watertanden bij een goed gevulde kerstdis, en al het lekkers wordt bovendien met een heerlijk Caraïbisch sausje overgoten. Wat dacht je van Pan di Jamón (kerstbrood met ham), pernil (varkensvlees) en Ponche crema (eierpunch)? En dat allemaal bij een temperatuur van 28!

Willemstad, Curacao, ABC Islands

 

Het nieuwe jaar wordt er met vuurwerk (véél vuurwerk!) ingezet

Behalve Kerstmis is ook de overgang naar het nieuwe jaar een goede reden om uitbundig te feesten op Curaçao. Op Oudejaarsdag worden er op het hele eiland pagara’s afgeschoten, dat zijn lange vuurwerkmatten die ooit door de Chinezen zijn ingevoerd. Ook zijn er spectaculaire vuurwerkshows te bewonderen.

Op Oudejaarsnacht verzamelen de locals traditioneel op het Brionplein en de Pontjesbrug; duizenden mensen komen er samen om te picknicken, te feesten en af te tellen naar de vuurwerkshow. Het feest duurt naar goede gewoonte tot in de vroege uurtjes.

En ze hebben er zelfs een echte Nieuwjaarsduik!

Heb je altijd al eens willen meedoen aan de Nieuwjaarsduik maar durf je het niet aan om de koude Noordzee in te duiken? Geen probleem op Curaçao. Op 1 januari organiseren ze er een echte nieuwjaarsduik, en dat gebeurt gelukkig niet in een ijskoude zee. Place to be is het idyllische Jan Thiel Beach, waar het azuurblauwe water warm en uitnodigend is. Zalig om samen met de locals letterlijk het nieuwe jaar in te duiken!

iStock_000016967544_Medium

 

Over Curaçao:

Curaçao ligt buiten de orkaanzone en heeft het ganse jaar een temperatuur van minimum 28 graden. Er zijn dagelijks vluchten vanuit Amsterdam (reisduur 9 uur) en een keer per week vanuit Düsseldorf (reisduur 10,5 uur). Curaçao is door Zoover uitgeroepen tot populairste vliegvakantieland buiten Europa.
Info www.curacao.com