Getest: de cronut

122

24 OKTOBER 2013 ǀ Wie heeft er al van de cronut gehoord? Een croissant en donut in één! Deze gigantische culinaire trend is gestart in New York, bij bakker Dominique Ansel en is nu langzaamaan Europa aan het veroveren. Hoog tijd dus om het eens uit te testen, vonden wij…

Onze stagiaire, hardwerkend en plichtsbewust als ze is, trok deze ochtend naar de Brugse @bakkerkrof waar er cronuts gemaakt én verkocht worden voor slechts 1,5 euro per stuk. Het bommetje bestaat uit croissantdeeg (in de vorm van een donut), die dan nog eens (zoals een donut) gefrituurd worden. Onze cronut was dan nog eens gevuld met pudding. Kwestie van de dag te beginnen met een stevig ontbijt!

Het oordeel van de jury:

Stagiaire Eline: De gedachte alleen al deed me watertanden. Ik was dan ook in de wolken toen ik eindelijk een hap kon nemen uit dat brokje deliciousness. Heel lekker, maar ook heel vettig. Zo bevat één cronut maar liefst 590 kcal. Goed voor één keer! 😉

Eindredactrice Isabel: Mijn allereerste indruk? Het ziet eruit om in te bijten – letterlijk. En ik word niet teleurgesteld: een zachte smaak, een fijne vanilletoets en absoluut hongerstillend. Enig minpuntje: de cronut is nogal vettig – plakkerige handen – maar dat neem ik er graag bij.

Lifestyle/Moderedactrice Nina: Vettiger dan een oude frituurketel maar héél, héél erg lekker.  Wel voor geoefende snoepers: de cronut valt behoorlijk nogal zwaar. Maar, ik wil er nog wel eentje….

Redactiecoördinator Bart: Raar maar waar… De cronut is echt lekker! Je proeft die typische donut-smaak, maar het is wel goed krokant. De pudding maakt het helemaal af. Klein nadeel: na het genot volgt de ontnuchtering. Baksteen op de maag!

Redactiemedewerker Valérie: Een kopje koffie met een knapperige cronut. Onweerstaanbaar! Een zoete lekkernij gevuld met overheerlijke vanillepudding waar je wild van wordt. Of eerder een ronde vettige caloriebom waar je dik van wordt? Beide, maar ik ben fan!

Eindscore: Het moment zelf een 8/10, een uur later misschien toch maar een 6.5/10. *burps*

Eline Denys