Geen inspiratie voor je kerstmenu? Of gewoon geen zin in de drukte van de supermarkt? HelloFresh biedt dit jaar voor het eerst Kerstboxen aan. Benieuwd? Wij deden voor jou de test!

HelloFresh heeft verschillende Kerstboxen in de aanbieding: de Original, Veggie en Deluxe. Wij mochten de Deluxe uittesten, een menu met een Italiaans tintje.

Op het afgesproken tijdstip wordt de Kerstbox geleverd, een grote doos boordevol verse ingrediënten met de bijhorende recepten. Alles wordt mooi stap voor stap uitgelegd. Ook handig is dat je veel op voorhand kan klaarmaken, zodat je tijdens het diner relatief weinig werk hebt. Alles wat je kan voorbereiden, staat duidelijk aangegeven op het menu. Handig!

HF161011_ExtraShot_NL_XmasBox_ 73_low

Ik verwacht m’n gasten voor mijn pre-kerstdiner op zondagmiddag. Om de stress op de zondagochtend tot een minimum te beperken – ik ben geen ochtendmens – besluit ik om zaterdagavond al enkele zaken voor te bereiden. De soep en het dessert – de pana cotta – zijn op zaterdagavond al klaar.

De hapjes

In je kerstbox worden borrelhapjes meegeleverd: gezouten amandelen, olijven en sardientjes. Best wel oké, maar op kerstavond mag het toch wel iets meer zijn. Wie graag borrelt, haalt dus best wat extra hapjes in huis voor bij het aperitief.

De soep

HF161012_R01_NL_Christmas_MAIN2_lowIMG_1560De kerstmaaltijd gaat van start met paddenstoelensoep. Makkelijk klaar te maken én overheerlijk en vol van smaak! Een toppertje. In de box zit ook een overheerlijk stokbrood dat je thuis kan afbakken. Bij de soep maak je ook enkele knapperige kaaskoekjes. Jum! Iedereen gaat nog voor een tweede portie.

 Het voorgerecht

HF161012_R02_NL_Christmas_MAIN2_low

IMG_1562Als voorgerecht eet je een kabeljauwhaas met tomatencarpaccio. Ik moet duidelijk nog wat oefenen om carpaccio te snijden, maar de smaak zat wel goed. De pittige dressing wordt door de gasten goed gesmaakt. Heel wat verse kruiden in dit gerechtje, wat natuurlijk zorgt voor een smaakbommetje. Lekker!

Het hoofdgerecht

HF161012_R03_NL_Christmas_MAIN3_low

IMG_1564Het hoofdgerecht bestaat uit een kalkoenrollade met een vulling van onder andere abrikozen en noten. Gelukkig wordt deze rollade kant en klaar geleverd! Ook bij het hoofdgerecht hoef je tijdens je kerstfeestje niet te vaak in de keuken staan, enkel het vlees en de aardappeltjes in de oven zetten en je saus afwerken. De rest doe je gewoon op voorhand. De saus op basis van sinaasappel smaakt verrassend lekker, want normaalgezien ben ik geen fan van warm fruit. De kalkoen is erg lekker, alleen zijn niet alle tafelgenoten even enthousiast over de vulling met noten en kaneel. Les gouts et les couleurs, nietwaar?

Het dessert

HF161012_R06_NL_Christmas_MAIN2_low

IMG_1567Save the best for last: de panna cotta! Een primeur, want ik heb nog nooit panna cotta gegeten, laat staan klaargemaakt! Het dessert moet 3u opstijven, dus als je ‘t op voorhand maakt is dat ideaal. De bijgeleverde kersjes, siroop en chocoladekrullen werken je gerechtje af. De topper van de avond! Je krijgt trouwens ook zoetigheden voor bij de koffie in je box!

 

HET VERDICT

Voordelen

– Ideaal voor wie geen inspiratie heeft voor zijn menu.

– Geen supermarktstress

– Weinig overschotjes

– Verse ingrediënten

– Opties voor vegetariërs

Nadelen

– Hapjes zijn niet zo luxueus

– Porties zijn niet erg groot

PRAKTISCH

  • De diverse Kerstboxen zijn te  bestellen voor  2 tot  en  met  6 personen.
  • Voor twee personen bestel je een gourmetbox voor €33,-, de Kerstbox Original en Veggie voor €42,- en  de  Kerstbox Deluxe voor €62,-.

De diverse kerstboxen zijn te bestellen vanaf 21 november tot en met 19 december via de website, en je krijgt je box geleverd op 23 of 24 december. Op www.hellofresh.be/kerstbox vind je meer informatie. Voor de boxen is geen lidmaadschap nodig, je kan eenmalig een box bestellen.