Het is dé culinaire hype van het moment: maaltijden uit een box. Bedrijven à la HelloFresh en Smartmat leveren je een doos boordevol ingrediënten met enkele verrassende recepten. Wij deden de test: deze week is HelloFresh aan de beurt.

 

hellofresh1

Een korte introductie voor mensen die het concept nog niet kennen. Bij HelloFresh kan je boxen laten leveren met ingrediënten  én recepten voor  3 of 5 maaltijden. Je kiest zelf wanneer de box moet geleverd worden (maandag of dinsdag), een koerier komt dan op het gewenste tijdstip langs. Je kan de box laten leveren tussen 16.30u en 22.30u. In de doos vind je alle ingrediënten: van pasta tot vlees en verse groentjes. Op de receptkaarten wordt alles stap voor stap uitgelegd.

Een proefbox voor 2 personen en drie maaltijden kost 46 euro.

 

DAG 1: Zalmburgers met aardappelen, salade en rabarbercompote

dag1

Dag 1 en ik sta al direct voor een probleem. Alles wat je nodig hebt voor je recept zit in de box, behalve de basisbenodigdheden. HelloFresh stuurt je op voorhand een mailtje met wat je in huis moet hebben voor je gerechten. Maar typisch: ik ben de rode wijnazijn vergeten. Macgyver-gewijs ga ik via Google op zoek naar een waardig alternatief. En gelukkig: de compote smaakt minstens even lekker! Een goede tip: check de basisingrediënten op voorhand. 🙂

Het recept is eenvoudig en in een goed half uur staat het gerecht op tafel. De porties vonden wij wel wat klein voor dit gerechtje.

SCORE: 7/10

 

dag1bord

 

 

DAG 2: Spaghetti met serranoham, courgettelinten en romatrostomaten

dag2

De foto ziet er veelbelovend uit: mjammie! De bereiding is opnieuw heel eenvoudig en in een goed half uur staat je gerecht op tafel. Nu al de topper van de week! Dit keer vinden we de porties wel dik oké!

SCORE: 8,5/10

 

dag2bord

 

 

DAG 3: Romige groentenlasagne met spinazie

dag3

We sluiten de week af met een vegetarische gerechtje: een heerlijke groentelasagne met spinazie. Blijkbaar moet ik hier de helft van de courgette in verwerken, maar die ging gisteren helemaal in m’n spaghetti: #fail. Nog een gouden tip dus: check goed welke ingrediënten je ook in een ander recept moet gebruiken. Het recept is iets uitgebreider dan de vorige, maar in een goeie drie kwartier staat de lasagne op tafel. Ook dit is opnieuw een toppertje! Iets wat ik anders zelf nooit zou klaarmaken.

Score: 8/10

dag3bord

Onze conclusie

De maaltijdbox is ideaal voor wie weinig tijd heeft om boodschappen te doen. Je hoeft de deur niet uit en tovert toch lekkere én gezonde gerechten op tafel. De ingrediënten zijn sowieso een week vers, je kan dus gerust een spontaan restaurantbezoekje inplannen midden de week. Kan je alles zelf goedkoper vinden in de supermarkt? Dat zal wel, maar met HelloFresh ontdek je ongetwijfeld ook ingrediënten die je anders nooit had gekozen…

VOORDELEN

+ Tijdsbesparend: je verliest geen tijd met boodschappen doen. Alles wordt aan huis geleverd.

+ Gemakkelijk: je hoeft geen sterrenchef te zijn om iets lekkers op tafel te toveren.

+ Variatie: nieuwe, verrassende recepten en ingrediënten. Je eet elke week iets nieuws. De box speelt ook in op de seizoenen.

+ Gezond: alle recepten zijn gezond.

+ Milieubewust: alles wordt verpakt in milieuvriendelijke materialen

NADELEN

– Porties: voor ons persoonlijk nogal kleine porties. Niet voor Bourgondiërs.

– Vast menu: je moet eten wat de pot schaft, ook als je een bepaald ingrediënt niet lust.