Na het succes van haar Mum & Me-boeken heeft Petra De Pauw (aka mevrouw ‘Markske Vertongen’) opnieuw een bucketlistboek geschreven. Deze keer daagt ze koppels uit om samen allerlei lieve, leuke en knotsgekke dingen te doen. En dus testte Steps ‘You & Me’ uit.

De eerste uitdaging is meteen eentje die de wenkbrauwen doet fronsen: check of jullie geen familie van elkaar zijn. Dit doet vooral aan een misverstand uit F.C. De Kampioenen denken (we snappen vanwaar Petra de inspiratie haalt), maar toch schrijf ik ‘You & Me’ niet meteen af.

Terecht: als ik het boek doorblader, merk ik dat mijn vriend (het obligatoire proefkonijn) en ik meteen een paar uitdagingen kunnen afvinken. Want ja, we weten welke muziek de ander graag hoort, we placeren graag eens een dansje in de keuken terwijl we koken en de weg vinden in het buitenland zonder gps is ook gelukt (al was dat volledig zijn verdienste).

Indlijks gjistig

Toch blijven er nog een heleboel andere leuke dingen over. Samen een Ikea-meubel in elkaar zetten, bijvoorbeeld. De hele uitdaging hebben we samen ondernomen: van naar de winkel gaan tot het ding effectief in elkaar steken. Al kwam dat laatste vooral neer op hij die al het werk deed, en ik die het bubbeltjesplastiek kapot kneep.

Maar goed, de leeslamp staat er nog steeds en er zijn geen gewonden gevallen. Dat is al een hele prestatie. Ook elkaars dialect leren bleek indlijks gjistig (lees: heel erg leuk). Sommige uitdagingen waren dan weer verschrikkelijk moeilijk, maar na veel moeite is het me toch gelukt om ‘eens geen commentaar te geven als de ander aan het stuur zit.’

Heart and love

Helaas staan er ook heel wat uitdagingen in waaraan mijn vriend en ik zelfs niet begonnen zijn. De redenen zijn uiteenlopend en gaan van absoluut te duur (huur een vliegtuig en schrijf een lieve boodschap op een banner) tot absoluut geen interesse (oefen samen een goocheltruc).

Ook een appel proberen te raken met pijl en boog en samen een maaltijd in een afvalcontainer zoeken, hebben we niet aan een test onderworpen wegens te gevaarlijk en strafbaar. Om van de kofferuitdaging nog maar te zwijgen. De controlefreak in mezelf zou nooit mijn vriend mijn valies laten maken voor we op reis vertrekken. (no hard feelings)

De grootste uitdaging

Maar wat misschien nog het leukst is, zijn de quotes van bekende koppels. “Als hij op een feestje naar het toilet gaat, hou ik altijd een hapje voor hem aan de kant”, getuigt Ellen Callebout over haar oogappel Gert Verhulst. Liefde gaat bij de Studio 100-baas blijkbaar écht door de maag. En ook auteur Petra en haar Herman moeten nog steeds dolgelukkig met elkaar zijn.

Want bij het lezen van dit boek wordt het duidelijk dat het koppel zelfs na al die jaren nog steeds enorm veel moeite doet om elkaar te verrassen. Als mijn vriend en ik na 16 jaar de tijd en het plezier vinden om spontane watergevechten te laten losbarsten, een volledige verrassingsdag voor elkaar te plannen en een foorkramer om te kopen zodat we een uur lang kunnen picknicken boven in het reuzenrad, beschouw ik mezelf als gelukkig. En dat is misschien nog de grootste uitdaging van dit hele boek.

You & Me’ van Petra De Pauw, uitgegeven bij Van Halewijck, ligt nu in de boekhandel.

525453_640_O_You&Me_Bucketlist voor koppels_3D