Net zoals vorig jaar lanceert HelloFresh speciaal voor de feestdagen Kerstboxen die het leven van de gastheren en –vrouwen tijdens de feestdagen gemakkelijker moeten maken. Bedoeling is om vlotjes een feestmaaltijd op tafel te toveren, zonder stress en zelfs zonder al het voorbereidend werk. Dat heeft HelloFresh namelijk zelf al gedaan. Wij mochten zo’n box testen en dat was spannend want lekker eten is één ding, het zelf ook nog klaarmaken iets helemaal anders. Benieuwd of ook wij erin slagen een heuse kerstmaaltijd op tafel te toveren.

In ons kerstpakket zitten ingrediënten voor volgende gerechten:

  • een peterseliewortelsoep met peterselietopping en frisse citroen
  • makreelrillette met verse kervel
  • hertenpeper met aardappelpuree met gebakken paddenstoelen en salade
  • Chocolademousse met sinaasappelcoulis

Wat wij alvast heel erg leuk vinden, is dat er een gedrukte menu en naamkaartjes in de box zitten; op die manier is de tafel alvast voor de helft feestelijk aangekleed! Ook handig is dat de uitleg van zowel de gerechten en de voorbereiding eenvoudig en compleet is, en dat er duidelijk vermeld staat welke extra maatregelen je nog kunt nemen om de dag van het feest samen met je gasten ontspannen van al dat lekkers kunt genieten, zonder de hele dag in de keuken te moeten staan. Zo wordt ons aangeraden om de soep al de dag ervoor klaar te maken (check!) en de dag van het ‘feest’ ‘s morgens al aan de chocolademousse te beginnen. Wat we ook prompt doen, ook al is het nog vroeg op een zondag en was het de dag ervoor behoorlijk laat; met nog wat slaapoogjes staan dus we eiwit stijf te kloppen, het is eens iets anders.

Het voorgerecht: de soep en de makreelrillette

Toegegeven, het klaarmaken van de soep was een makkie. Groenten snijden, stoven, bouillon erbij… niets bijzonder eigenlijk. Nu hadden we nog nooit een peterseliewortel gegeten en we waren behoorlijk benieuwd naar het resultaat, en dat was een enorme meevaller. Alle bordjes werden meteen leeg gelepeld, en er werden om nog meer porties gevraagd.

Het voorbeeld:

Onze poging:

 

 

 

 

 

En de makreelrillette? Bedoeling was om deze na de soep op te dienen maar vanwege enkele hongerige magen worden deze al meteen bij de soep geserveerd. Niet helemaal zoals het hoort dus maar niemand die daar om geeft, zolang de sfeer maar gezellig is en het eten lekker. De rilette was overigens veel te vlug op om er nog een foto van te nemen, we mogen dus gerust aannemen dat het geslaagd was.

Het hoofdgerecht: de hertenpeper met aardappelpuree met gebakken paddenstoelen en salade

Deze moeten we à la minute klaar maken en dat zorgde toch voor wat stress. Ongegrond, zo blijkt want het voorbereidend werk voor de hertenpeper werd al door HelloFresh zelf gedaan; hij is al voorgekookt, geblancheerd en vacuümverpakt, wat ons zo’n acht uur werk bespaart. De puree klaarmaken bleek ook heel erg makkelijk; wel grappig is dat we perfect weten hoe we puree moeten maken, maar plots minutieus de richtlijnen van het recept volgen en lezen en hérlezen, alsof het de eerste keer is!

Het voorbeeld:

Onze poging:

Het verdict van deze gang? Bijzonder smakelijk, opnieuw een topper, al zou ik persoonlijk voor een feestje zelf niet voor aardappelpuree kiezen. Wellicht heeft dat ook te maken met het ontbreken van enig gevoel voor dresseren; op de voorbeeldfoto ziet het gerecht er top uit, on ons bord lijkt het maar wat gewoontjes.

Het dessert: de chocolademousse

Toen ik zag dat er chocolademousse gemaakt moest worden, werd ik al wat nerveus. Ik vind het gewoon heel erg moeilijk om een luchtige chocomousse te maken; steevast vallen de probeersels gewoon te zwaar uit en is er van luchtigheid allesbehalve sprake. Een ‘gevaarlijk’ dessertje dus. Dat het de vriend dit ‘klusje’ graag voor zijn rekening neemt, vind ik daarom een handige meevaller.

Wat blijkt? Ook zijn chocolademousse blijkt nogal stevig te zijn, ook al volgde hij het recept tot op de letter. Onze gasten beweren bij hoog en laag dat het desondanks heel erg lekker is, maar wij houden toch net iets meer van een vederlichte chocomousse.

Het voorbeeld:

Onze poging:

 

 

 

 

 

Goed om weten: je ontvangt een pakket met verse ingrediënten en de receptenfiches bij alles bij je thuis, op een moment dat het jou uitkomt. Wij kregen op voorhand een smsje dat de levering een half uurtje later ging zijn, zo waren we perfect op de hoogte!

HelloFresh biedt vier verschillende Kerstboxen;
• De Kerstbox Original (3-gangen);
• De Kerstbox Veggie (met vegetarische recepten);
• De Kerstbox Deluxe (4-gangen);
• De Kerstbox Gourmet (voor een gezellige steengrill, origineel en heerlijk).

De kers op de taart? Combineer een van de vier boxen met de bijpassende wijnen uit de Wijnboxen en/of een kaasplateau met vier verrassende Franse kazen.

 

• De Kerstbox Original, de Kerstbox Veggie en de Kerstbox Deluxe zijn te bestellen tot en met 17 december en worden geleverd op zaterdag 23 of zondag 24 december.
• De Kerstbox Gourmet is te bestellen tot en met 27 december en wordt geleverd tussen 2 en 31 december.