Nu we enkel met onze huisgenoten mogen sporten, is een extra sportbuddy geen overbodige luxe. De Garmin Venu is eigenlijk je ideale sportmaatje met ingebouwde workouts, tal van interessante functies én een mooi design. Wij mochten de afgelopen weken de Venu testen.

De Garmin Venu – wij gingen voor een roze exemplaar – heeft een mooi en stijlvol design. Geen lomp ding, maar een echt hip horloge. Het grote, heldere en zeer scherpe AMOLED-scherm steelt meteen de aandacht. De Venu is gebruiksvriendelijk en ook gemakkelijk in te stellen naar jouw voorkeuren. Via een handige app kan je bijvoorbeeld als achtergrond ook een leuke foto instellen. Je kan gemakkelijk tussen alle widgets swipen en je krijgt ook meldingen van berichtjes en telefoongesprekken. Iets wat ik persoonlijk erg handig vind, bijvoorbeeld tijdens het sporten of in de wagen. Ook Garmin Pay is een handige functie, al is deze bij ons nog maar beperkt beschikbaar.

Voor elk type sporter

Maar goed: het sportieve functionaliteiten blijven natuurlijk het belangrijkste wanneer je een sporthorloge aankoopt. De Garmin Venu heeft ontzettend veel mogelijkheden voor sporters: zo is het je ideale metgezel om onder andere je loop-, zwem- en fietssessies bij te houden. Met de ingebouwde GPS houd je je sportieve prestaties mooi bij. Bovendien houdt het horloge ook je hartslag én je ademhaling in de gaten tijdens het sporten. En een andere leuke functie: tijdens het sporten kan je naar je favoriete muziek luisteren via je horloge, je smartphone laat je dus gewoon thuis. Via Spotify of Deezer kan je gemakkelijk tot 500 nummers op je Venu plaatsen.

De Garmin Venu houdt ook je parameters goed in de gaten. Zo is de energiebewaking met Body Battery erg leerzaam. Je kan gedurende de dag de energieniveaus van je lichaam bekijken: zo vind je de beste tijden om te rusten of nét te bewegen. De Pulse Ox sensor meet dan weer de zuurstofsaturatie in je bloed gedurende de dag en terwijl je slaapt om te tonen hoe goed je lichaam zuurstof opneemt.

Workouts met animatie

De Venu bevat ook meer dan 20 sport-apps en eenvoudige kracht-, cardio-, yoga- en pilatesworkouts. Doe je nog een andere sport? Dan kan je in de Connect IQ-store nog meer apps terugvinden. Het handige is dat je de workouts via animaties op je horloge kan bekijken. Geen geklungel met schermen, je workout verschijnt gewoon op je pols.

Ook voor de niet zo sportieveling

Het horloge is niet enkel ideaal voor de fervente sporter, deze Venu heeft ook handige en slimme snufjes voor het alledaagse leven. Zo kan je je slaap bijhouden, je menstruatiecyclus volgen, je stresslevel meten en je stappen of calorieën tellen. Je kan het horloge ook gebruiken als motivator om meer water te drinken, en dat was voor mij een superhandige functionaliteit. Via de app op je smartphone heb je een mooi overzicht van alle parameters. De interface van de app kan je volledig naar je eigen wensen aanpassen. Zo kan je zaken die voor jou niet interessant zijn ook verwijderen.

+

Workouts met animatie op scherm

Download muziek op je horloge – zo heb je je smartphone niet nodig tijdens het sporten

Aanpasbaar met verwisselbare bandjes

Lange batterijduur, ik kon bijna 1 week zonder opladen

Waterbestendig

Fantastisch scherm

Redelijk robuust model voor dames, maar desalniettemin een mooi ontwerp

Slaapcontrole niet altijd even accuraat

Prijs vanaf 349,99€ – garmin.com