Getest: Hair Chalk van The Body Shop

232

12 FEBRUARI 2014 | Zoek je nog iets om jouw look net dat tikkeltje meer te geven? Probeer dan eens Hair Chalk van The Body Shop. Het ziet eruit als een potje oogschaduw maar vergis je niet: met deze handige doosjes kun je jouw haren in een handomdraai een leuk accentkleurtje geven. Benieuwd hoe dat moet? Wij testten het!

PotjeRoze PotjeBlauw

Stap 1: de handdoek bovenhalen
Stop! Voor je er in al je enthousiasme aan begint, leg je eerst een handdoek over je schouders. Zo kan het krijt of je gekleurde haar je kleren niet vuilmaken.

Stap 2: kleuren maar
Neem het potje en een lok haar tussen je vingers en druk de twee tegen elkaar. Glij zo naar beneden om de kleur op je haar te zetten. Herhaal de strijkbeweging over elke lok die je wil kleuren.

Tip: hoe harder je drukt, hoe intenser de kleur is.

DSC05969

Stap 3: fixeren is alles
Eens je klaar bent, fixeer je alles met haarlak. Zo blijft het krijt hangen en voorkom je vlekken op je kleren. Tip: borstel zacht de lokken als je met lak spuit. Op die manier blijven geen brokjes krijt hangen.

DSC05975

Et voilà, de perfecte partylook in enkele minuten tijd!

DSC05991DSC06020

Mijn ervaring
Hair Chalk is heel makkelijk aan te brengen. Doordat je met zo’n klein potje werkt, kun je ook dunne lokken kleuren. Ik heb wel redelijk hard gedrukt om het zo roze te krijgen.  Het was moeilijk om mijn haar achteraan zelf te kleuren, daarom heb ik daarvoor hulp gevraagd.

Het roze gaf een speciaal effect op mijn haar. Ik was eerst een beetje bang dat het er misschien wat carnavalesk zou uitzien, maar dat was niet het geval. Het is zeker het proberen waard! En als het je niet bevalt, was je het er gewoon weer af.

Op donker haar komt het roze niet zo fel uit, maar persoonlijk vind ik dat niet erg. Hoe lichter je haarkleur, hoe opvallender het wordt. En er is natuurlijk ook nog een blauwe versie. Heb je geen idee welke het best bij je past? Probeer ze gewoon eens allebei uit!

De kleur blijft goed zitten, maar na een nachtje slapen is het grotendeels weg. Hier en daar is er nog een roze schijn over. Mijn haar voelt ook wat hard aan door de haarlak. Hair Chalk is dus perfect om een avond uit te gaan, maar de volgende dag moet je wel je haar wassen.

Nog een extra tip: zorg dat je  nieuwe coupe niet nat wordt, anders druipt het er zo af!

De Falling for Blue en Tickle me Pink Hair Chalk Limited Edition is vanaf 9 maart verkrijgbaar in The Body Shop. Een potje kost 9 euro (adviesprijs).

MARLIES STRUBBE