Slaat de eindejaarsstress je al om de oren? Krijg je opnieuw het koud zweet als je nog maar denkt aan de drukte in de supermarkt rond de feestdagen? Geen zorgen, want met de Kerstbox van HelloFresh haal je alles in huis voor een lekker feestmaal. Maar is het ook de moeite? Wij deden de test!

Dit jaar kan je kiezen tussen een Kerstbox met een viergangenmenu en de Gourmetbox met een selectie van een achttal kleine gerechtjes. Nieuw is ook de Wijnbox, zodat je je geen zorgen moet maken over de bijpassende wijnen. HelloFesh heeft die al met zorg voor jou geselecteerd.

Wij mochten de Kerstbox testen met het viergangenmenu. De box wordt op zaterdagmiddag geleverd, netjes op tijd. Omdat mijn pré-kerstdiner op zondagmiddag doorgaat, besluit ik al een paar dingen op voorhand te maken. De romanescosoep en de aardappelen voor bij het hoofdgerecht maak ik zonder problemen op zaterdag. Een pluspunt is dat er een planner bij de box zit, die perfect uitlegt wanneer je wat moet maken.

Het voorgerecht

Het eerste gerecht is een tartaar van gerookte zalm met kruidenolie en crostini. Het gerecht is heel gemakkelijk te maken, want alles is koud. Je moet alleen maar de ingrediënten voor de zalmtartaar en de kruidenolie bij elkaar roeren en het brood voor de crostini afbakken. Gelukkig heb ik dresseerringen in huis, zodat de zalm mooi op het bord terecht komt. De gasten zijn alvast heel enthousiast over het frisse gerechtje. Een ideale starter.

 

 

De soep

De soep van romanesco (een soort broccoli met spitse punten) heb ik al op voorhand gemaakt, dus ik moet ik enkel opwarmen. Het brood afbakken en de garnering voorzien is ook niet veel werk, dus in een mum van tijd staat de soep op tafel. Die kan op veel bijval rekenen qua smaak, maar valt wel redelijk zwaar. Een stevig soepje, misschien iets te stevig voor een viergangenmenu.

 

 

Het hoofdgerecht

Het hoofdgerecht is kalkoenrollade met cranberrychutney, geroosterde aardappelen en geglaceerde groenten. De rollade van kalkoen is reeds gevuld en opgerold, dus daar heb ik gelukkig niet veel werk aan. De speciale aardappelen heb ik de dag ervoor al geroosterd, dus die moet ik enkel samen met het vlees in de oven opwarmen. De groenten had ik ‘s morgens al gekookt, dus deze moeten alleen nog gelaceerd worden. Alles loopt vlot en met de bijhorende vleesthermometer (die je eenmaal kan gebruiken – zeer handig!) weet ik meteen als het vlees gaar is. Het hoofdgerecht valt ook in de smaak en de vlees is lekker sappig. Alleen de salade is een beetje overbodig, zeker als je al groenten en aardappelen hebt. Maar voor de rest kunnen de smaken én de kleuren zeker bekoren.

 

Het dessert

Een mooie afsluiter is de eton mess van meringue, room en passievrucht. Een eton mess is een dessert met slagroom en meringue, meestal in combinatie met aardbeien. Nu is het met passievruchten, een leuke twist. Het enige nadeel is dat de passievruchten totaal niet rijp zijn, dus smaken die wat zurig. Maar in combinatie met de zoete meringue valt het nog mee. Het is een licht dessert na een copieuze maaltijd.

 

 

In de box zitten ook nog wat koekjes, chocolade en thee om de maaltijd af te sluiten. Nog een leuk extraatje zijn de twee theelichthouders om je tafel aan te kleden.

Voordelen:

 • Geen supermarkt- of menustress
 • Alles is vers
 • Gemakkelijk te maken door de bijgevoegde planner en goede uitleg
 • Geen overschotjes

Nadelen:

 • De soep maakt het geheel redelijk zwaar
 • De hapjes voor het aperitief moet je zelf voorzien
 • Veel afwas als je geen afwasmachine hebt (zoals ik)

Praktisch

 • Het is niet nodig om een lidmaatschap te hebben bij HelloFresh om de Kerst- of de Gourmetbox te bestellen.
 • Je kan je bestelling plaatsen tussen 1 november en 16 december op www.hellofresh.be
 • Beide maaltijdboxen zijn beschikbaar voor 2, 4, 6 of 8 personen.
 • De prijs voor twee personen voor de Gourmetbox is €39,95; voor de Kerstbox is dat €59,95.
 • De Wijnbox is optioneel als supplement bij beide boxen apart bij te bestellen voor €29,95 (Gourmetbox) en €39,95 (Kerstbox).
 • De Kerst- en de Gourmetbox worden – eventueel samen met de Wijnbox – geleverd op zondag 23 en maandag 24 december, op een moment dat jou het beste past.