Yoga is ondertussen behoorlijk ingeburgerd. We zijn dan ook helemaal weg van een goeie sessie van dat. Maar hot yoga, dat hadden we nog nooit gedaan. Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen!

Op een vroege zondagochtend vertrekken we richting onze eerste les hot yoga. Mijn eerste gedachte: Waarom besloot ik om een les van te boeken om 10 uur op zondagochtend? Het tweede wat ik denk: Let’s sweat!

Hot yoga betekent yoga doen in een ruimte van veertig graden. En de sessie die wij gaan volgen duurt negentig minuten. Yoga is niet nieuw voor ons, dus we weten wel een beetje waaraan we ons mogen verwachten. Maar hoe voelt het om dat te doen in een ruimte die zo warm is?

De oefeningen zijn hetzelfde als tijdens een gewone yogales. Maar het voelt helemaal anders om ze te doen in zo’n warme ruimte. Ze voelen niet per se moeilijker of makkelijker, maar gewoon anders. Het is natuurlijk wel lastiger, want je zweet je kapot. Het is daarbij heel belangrijk om te blijven letten op je ademhaling.

Niet saai

De les duurt anderhalf uur. Dat lijkt in het begin ontzettend lang, maar die tijd vliegt voorbij. Op geen enkel moment hebben we het gevoel dat het gaat vervelen, hoewel de oefeningen telkens twee keer worden gedaan.

De oefeningen die je doet tijdens zo’n les, zijn behoorlijk uitputtend, net zoals bij gewone yoga. Terwijl we ze doen, hebben we dan ook het gevoel dat we de volgende dag héél stijf zullen zijn. En dat bleek helemaal niet het geval te zijn. Sommige spieren doen wel een beetje pijn, maar het is niet alsof we niet uit bed kunnen.

Conclusie

Zo’n les hot yoga vinden wij een absolute aanrader als je van yoga houdt. Als je niet zeker weet of het iets voor jou is, boek dan eens een startersles. Zo krijg je onmiddellijk een beeld van wat het is en hoef je geen abonnement te nemen. Wij gaan alleszins graag nog eens vrijwillig zweten.