Een paar jaar geleden doken de eerste maaltijdboxen op en ondertussen zijn ze bijzonder populair. Of de maaltijdboxen hun beloftes van lekkere en veelzijdige gerechten nog steeds nakomen? En wat als je ‘aan de lijn doet’ en alleen maar slanke (maar lekkere) maaltijden op tafel wil zetten? Dat mochten wij even voor je uittesten.

We waren net thuis van reis en keken hongerig tegen een lege koelkast aan toen er plots een smsje binnen liep: dat onze Hello Fresh-proefbox binnen de paar uur geleverd zou worden! Kijk, dat vonden wij nu eens een leuke verrassing: hongerig thuiskomen van een trip en meteen verwend worden met een box vol lekker eten. Precies wat we nodig hadden!

Zo’n proefbox is een eenmalige box waarmee je even kunt ‘proeven’ van het concept en daarna beslissen of het iets voor jou is of niet. En onze proefbox werd inderdaad, zoals aangekondigd,  een paar uur later netjes geleverd; boordevol verse ingrediënten voor verrassend lichte maar voedzame gerechten. Stonden op het menu: broccoli-courgettesoep met volkoren olijvenbrood, kabeljauw met gekruide groenten en een preischotel met witlof en kip-kerrie. Alles behalve enkele basisbenodigdheden zaten netjes verpakt in de doos, wij moesten alvast de komende drie dagen geen boodschappen meer doen!

1. Kabeljauw met gekruide groenten, met rijst, sperziebonen en sesamzaad

Een gerechtje dat volgens de receptenfiche 35 tot 40 minuten in beslag neemt om te maken. De manier waarop je dit gerecht moet klaarmaken, wordt eenvoudig en met foto’s uitgelegd: geen kans om je te vergissen of de boel te verknoeien! Leuk is ook dat er ook een wijntip meegegeven wordt, voor de liefhebbers die graag hun maaltijd met een glaasje wijn wat feestelijker willen maken. Wij willen echter zuinig zijn met de calorieën en dus laten we deze tip aan ons voorbij gaan.

Zo belooft de foto op de receptenkaart:

IMG_7896

 

En dit is mijn resultaat:

IMG_1053

De boontjes had ik iets te lang gekookt en het velletje van de kabeljauw was de pan blijven kleven. Maar voor de rest: een gerecht om van te smullen, toppie!  Er werd gewaarschuwd dat dankzij de toevoeging van rode peper dit bord behoorlijk pikant zou zijn maar dat viel heel goed mee. Eerst dachten we ook dat we na deze maaltijd nog wat honger zouden hebben, maar integendeel: we hebben ons buik rond kunnen eten en dat voor een gezond en licht gerechtje.

2. De preischotel met witlof en kip-kerrie

De tweede dag stond een preischotel met witlof op de planning. Van Hello Fresh kregen we de uitleg dat het om een combinatie van witlof met ham en kaas en een kep-kerrie aardappelschotel gaat: twee lekkere gerechten die samen alleen maar nog beter kunnen smaken.

Zo had het er moeten uitzien:

IMG_7897

En dit is het geworden:

hello2

Toegegeven: niet helemaal hetzelfde maar in alle eerlijkheid: we vonden het superlekker. Ik had wel de indruk dat de twee sneetjes ham die erbij waren gerust wat meer mochten zijn, maar de smaak viel in elk geval ongelooflijk goed mee. Op de fiche staat trouwens ook vermeld hoeveel calorieën elk gerecht bevat, en dat is in dit geval zo’n 550 kcal per portie, wat meevalt aangezien dit toch een stevige ovenschotel met kaas is.

3. Broccoli-courgettesoep met courgettelinten en volkoren olijvenbrood

Aha, soep! Ik ben echt verslaafd aan soep en zou elke dag wel een bord willen eten. Deze broccoli-courgettesoep was voor mij dus iets om naar uit te kijken. Ik durf ook gerust beweren dat ik zelf behoorlijk lekkere soep kan maken, benieuwd dus of het receptje van Hello Frech mij kan bekoren.

Zo moet het eruit zien:

IMG_7898

En dit is mijn versie:

IMG_1085

Inderdaad, de Hello Frech-soep ziet er lekkerder uit dan die van mij. Ik was dan ook de courgettelinten vergeten, te wijten aan misplaatste overmoed. Maar goed, het gaat hier om de smaak, en die was: heel lekker. Vooral de pompoenpitten en de olijvenbroodjes geven de soep extra pit. Maar we moeten eerlijk zijn: de soepen die ik zelf in elkaar flans, vind ik minstens even lekker. Terwijl de twee vorige gerechten echte heerlijke otdekkingen waren en de smaak helemaal oké zat, smaakte deze soep wel lekker maar niet verrassend.

Eindconclusie: de proefbox van Hello Fresh bleek een echte – lekkere! – ontdekking. De maaltijden waren heel snel klaar en waren om duimen en vingers bij af te likken. De uitleg over de gerechten was helder en duidelijk, en heel erg leuk vond ik de wijntips en andere wetenswaardigheden. Alle geleverde ingrediënten waren ook heel erg vers en van goede kwaliteit. Ik dacht ook dat het een opgave zou zijn om elke dag te koken, maar de gerechten waren alle op een half uurtje klaar dus dat viel enorm goed mee. Verder heb ik nieuwe gerechten ontdekt, bijzonder lekker gegeten én ik heb mij vooral geen zorgen moeten maken of ik al dan niet een gezonde maaltijd op tafel had gezet (daar hadden de mensen van Hello Fresh al grondig over nagedacht!). Kortom: zeker voor herhaling vatbaar!