De Airwrap multistyler van Dyson is één van de meest luxueuze cadeaus die de beautyliefhebber tijdens de eindejaarsperiode onder de kerstboom kan vinden.  De geschenkdoos bevat alle noodzakelijke hulptools voor feestelijke lokken. Geen overbodige luxe nu de deuren van de kappers nog even stevig op slot zitten. Glamoureuze krullen of een elegante brushing, gewapend met de state-of-the art mulitstyler gingen we de uitdaging aan. Veilig en wel in ons kot.

Uitgebreid feesten zit er dit jaar niet in maar niets houd je tegen om die mooie feestjurk uit de kast te halen, de lippen fel te stiften (binnenshuis geen mondmasker dat die rode lippen naar de knoppen helpt) en om jezelf een feestelijk kapsel aan te meten. Omdat een bezoekje aan onze favoriete kapper momenteel niet mogelijk is, zijn we voor dat laatste vooral op onszelf aangewezen. Een beetje hulp is dan ook geen overbodige luxe.

Dyson, vooral bekend van de stofzuigers, richt zijn pijlen sinds enkele jaren op de beautymarkt. Het merk lanceerde eerder al een hoogtechnologische haardroger en een slimme stijltang die het haar zo min mogelijk beschadigt. Een beetje beautyliefhebber is dan weer geïntrigeerd door de veelzijdigheid van de Airwrap. Met deze stylingtool kan je immers veel kanten op: föhnen, krullen of steil maken, dit toestel belooft het allemaal te kunnen. Het ultieme wapen tegen de coronacoupe? Tijd voor een test.

Lucht in plaats van hitte

De opbergdoos bevat een Aiwrap styler en bijhorende hulpstukken: een pre-styling dryer (om het haar handdoekdroog te blazen), een ronde volumeborstel (voor slap en futloos haar), een zachte gladmakende borstel, een harde gladmakende borstel (om onhandelbaar haar in toom te houden) en vier krulopzetstukken. Die laatste zijn ongetwijfeld de meest fascinerende uit de box. Hun superkracht? Door sterke luchtstroom wikkelen de haarlokken als vanzelf rond het opzetstuk en ontstaat een glamoureuze krul. De styler gebruikt dus lucht in plaats van extreme hitte om de klus te klaren. Hierdoor raakt het haar tijdens het stylen een pak minder beschadigd dan wanneer je een traditionele krultang zou gebruiken. Tot zover de theorie, nu de praktijk.

De test

Nadat ik mijn haren heb gewassen, blaas ik ze handdoekdroog met behulp van het haardrogeropzetstuk. Het is zeker niet de bedoeling met droog haar aan de slag te gaan want de Airwrap werkt het best op vochtig haar. Een pluspunt, want zo spaar je tijd uit. Omdat mijn halfdroge haar veel weg heeft van een foamparty op mijn hoofd, borstel ik het goed door met de harde gladmakende borstel. Het is niet evident om mijn dikke, weerbarstige haren glad te krijgen, zeker zonder hulp van een hete steiltang, maar na een paar minuten borstelen is zelfs de meest hardnekkige pluis onder controle.

Nu kan het echte werk beginnen. Ik kies het krulopzetstuk van 40 mm voor losse golven. Nadat ik het toestel aanzet, kan ik de temperatuur en sterkte van de luchtstroom regelen. Omdat ik dik haar heb, zet ik zowel de temperatuur als de luchtstroom op ik voor de hoogste stand.

Wanneer ik de onderkant van de haarlok tegen de styler hou, neemt de luchtstroom het over en wikkelt het haar zich als vanzelf rond het opzetstuk. Ongezien! Na 15 seconden schakel ik de ‘koudeknop’ in. De koudere temperatuur fixeert de krul waardoor die haar vorm langer houdt. Nog eens 10 seconden later is mijn eerste krul een feit. Het resultaat is niet verkeerd. Toch is het in het begin even zoeken naar hoe ik het toestel het beste vasthoud en welke haarlokken de mooiste golven opleveren. Ook de pijtjes op opzetstukken kunnen voor verwarring zorgen maar het blijkt eenvoudig: zorg dat de pijl weg van je gezicht wijst. Dat betekent dat je de hele helft van je hoofd met het ene opzetstuk krult, daarna switch je naar het andere opzetstuk. Geloof me, het is eenvoudiger dan het klinkt en na een paar keer oefenen heb ik de handeling helemaal in de vingers.

Het resultaat

Het kost me iets meer dan een half uur om mijn pluizige haardos naar een bos feestelijke krullen te transformeren. Niet slecht voor iemand die over het algemeen niet erg handig is met een traditionele krultang. Zelfs na een nachtje slapen zit er nog best wat leven in mijn DIY-coupe. Het resultaat motiveert me om verder met het toestel experimenteren en ook de andere opzetstukken uit te testen. Kwestie van toch nog met een feestelijke coupe te verschijnen op dat Zoom kersfeestje van je werk.

Cadeautip

Dyson lanceert speciaal voor de feesten een limited edition koperkleurige cadeauset. De limited edition is verkrijgbaar als exclusieve cadeauset met een selectie van accessoires en praktische reistas en heeft koperen accenten aan de buitenkant van de machine, als eerbetoon aan de koperen elementen die zijn gebruikt om de digitale V9-motor van Dyson te ontwikkelen.

 

 

Dyson Airwrap-multistyler exclusieve koperen cadeau editie, € 499,00.

Shop hier

(tekst: Laure Vandendaele)