Verplicht thuisblijven is nog steeds de norm, maar: we mogen de moed niet laten zakken en sport is daarin van zeer groot belang. Zelf zijn we al een tijdje aan het thuissporten, gewoon in de living, al zijn we na al die maanden maar wat aanmodderen toe aan een nieuwe bewegingsboost. De nieuwe online welzijn- en bewegingsprogramma’s van Decathlon zijn dan ook een welkome verrassing: deze moeten we even testen!

 

De magie van bewegen

Wist je dat een half uurtje bewegen per dag al voldoende is om je psychologisch welzijn te boosten? Door te sporten met een bewuste ademhaling maakt je lichaam de juiste hormonale stoffen aan en kan zuurstof beter door je lichaam circuleren.

Tijdens het sporten komen bovendien neurotransmitters in de hersenen vrij. Die sturen op hun beurt signalen naar zenuw- of spiercellen. Ook komt endorfine vrij, het snelst werkende en meest doeltreffende anti-stresshormoon! Dankzij sporten krijg je een aangename flow in je lichaam.

Online bewegen

Naar aanleiding van de succesvolle live sessies #sportinuwkot die je tijdens de lockdown kon volgen, ontwikkelde Decathlon samen met een netwerk aan sportcoaches 3 online welzijn- en bewegingsprogramma’s, in zowel Nederlands als Frans, die je thuis kan volgen. Elk programma heeft zijn eigen specifiek sportdoel, zo kies je voor een programma dat je volledig op het lijf geschreven staat! Ben je een beginnende sporter, een ervaren rot of wil je met het hele gezin aan sport doen: er is voor ieder wat wils en je hoeft niet eens de deur uit!

Deze sessies focussen bovendien niet alleen op beweging maar ook op een gezonde levensstijl en mentale gezondheid. Zo staat meditatie centraal maar ook voeding dankzij wekelijkse nieuwe recepten, video’s vol voedingstips en maandelijks een coaching met een voedingsexpert.

Tijdens deze sportsessies van elk 30 minuten lang word je professioneel begeleid door een coach. Bovendien kan je elke les live volgen of in replay op het KEEP ACTIVE-platform zodat je helemaal zelf bepaalt wanneer je sportmoment gepland staat. Hierdoor maak je een afspraak met jezelf om een vast sportmoment thuis in te plannen. Maak zo tijd voor jezelf en voel je (opnieuw) goed in je vel.

De programma’s

De drie online trainingsprogramma’s bestaan uit ‘Bewust meer veerkracht’ (met o.a. pilates, stretching, yoga, zachte sessies van kersverse mama’s), ‘Power Up’ (om spieren op te bouwen en je mindset te verbeteren, met o.a. HIIT training, core stability, power yoga) en Family Fit & Fun (voor het hele gezin, met o.a. kinderyoga, superhero workout, zumba, mama-kleuter workout). Bij de drie programma’s worden ook relaxatiesessie en voedingsadvies gegeven).

Omdat ik de groepslessen in het fitnesscentrum behoorlijk mis (tijdens zo’n groepsles wordt je net iets meer gemotiveerd om alles te geven), koos ik voor het programma ‘Power Up’. ‘s Morgens vind ik meteen al een reminder in mijn mailbox dat ik mij tijdig moet klaar houden voor de workoutsessie. Ik had me verwacht aan een stevige HITT training verwacht, maar mijn eerste workout blijkt een sessie ‘release and restore’ te zijn. Nu ja, ook goed. Mijn coach is Katrien, en de training valt enorm goed mee. Niet zo inspannend als verwacht, maar naderhand voel ik me wel ontspannen én herladen. Op de site kan ik bovendien feedback over de workout meedelen, altijd mooi meegenomen.

De HITT-training blijkt voor de volgende dag, met Marie als personal trainer. Na een korte opwarming vliegen we er meteen in, en voor ik het weet sta ik ferm te zweten en te puffen. Het is even doorbijten, maar dankzij de aanmoedigingen van de trainer, kan ik de sessie met succes afronden. Toegegeven, dit is nog steeds niet hetzelfde als trainen in de fitness, maar wel veel leuker dan zomaar op mijn eentje via YouTube of een app.

Later die week volgen nog workouts als ‘Pilates Mat’, ‘Core & More’, ‘Yoga Vinyasa’ en ‘Mind & Stretch’. Het lukt mij niet om telkens de trainingen ‘live’ te volgen, maar dankzij de terugkijk functie, kan ik alsnog de sessies meevolgen op een tijdstip dat mij beter past.

Hoewel ik bij dit bewegingsprogramma iets meer intense trainingen verwacht had, heeft het aanbod mij toch aangenaam verrast. Dankzij de verscheidenheid aan workouts, werd het in elk geval nooit saai om aan de slag te gaan, het was bewegen met plezier!

Keep active, het welzijn- en bewegingsprogramma’s van Decathlon, is beschikbaar voor €10/week.Je kan steeds voor 1 week, 2 weken, 4 weken of 8 weken inschrijven.