DIY: een fris geurtje in huis

117

Geurstokjes om je woon- of badkamer op te fleuren kent iedereen, maar zelfgemaakte geurstokjes? Very 2015 als je het ons vraagt.

 

Geur is een vaak onderschat gegeven in huis. En toch: een frisse, gezellige of verrassende geur in huis kan helpen om je thuis helemaal te ontspannen. Waarom maak je deze geurstokjes niet eens zelf? Het kost minder, je stelt zelf je geurtje samen, en het ziet er nog leuk uit ook.
amp_diff_IMG_5472

 

 

Wat heb je nodig?

leuke papieren rietjes * 1/4 tas water * 1/4 tas vodka * 1/3 tas baby-olie (of andere olie met een heel neutrale geur) * een paar kleine flesjes etherische olie (jouw favoriete geurtjes) * een glazen bokaal met deksel

 

1. Vul een kleine glazen bokaal met de baby-olie, het water en de vodka.

2. Kies de etherische olie die je wil gebruiken of kies er een paar. Voeg in totaal 30 tot 40 druppeltjes bij je mengsel.

3. Draai het deksel op de bokaal en schud alles goed. De vodka zorgt ervoor dat alles goed gemixt wordt, de olie zorgt ervoor dat het mengsel niet te snel verdampt.

4. Giet een deel van het mengsel in een leuk flesje of vaasje en stop de rietjes erin. Heb je kinderen, zet je geurstokjes dan wel op een veilige hoogte. Mooie rietjes kunnen heel aantrekkelijk zijn…

 

amp_diff_IMG_5475

 

 

 

Bron: Apartment Therapy