Hoe kouder en donkerder buiten, hoe gezelliger we het binnen maken. En met enkele makkelijke stylingtips wordt het binnen nóg knusser.

1. Mix en match verschillende materialen en texturen.

Denk aan grof gebreide plaids, zachte kussens in fluweel en een warm vloerkleed. Samen vormen deze verschillende stoffen een mooi contrast. Kies waar het kan voor natuurlijke en eenvoudige materialen, zoals katoen en wol.

2. Kleine aanpassingen

Met kleine aanpassingen in je interieur kun je een groot verschil maken. Vervang bijvoorbeeld je vazen door exemplaren in oker- of bruintinten. Haal droogbloemen in huis en/of ga aan de slag met wat je in de natuur vindt. Maak een kleurrijke krans met herfstbladeren, gebruik droge takken als tafel-decoratie, plaats appels in een schaal en leg er dennenappels bij, ga op zoek naar mooie bladeren en kader die in… Leg her en der kussens en plaids neer, bij voorkeur in zachte tinten.

3. Steel inspiratie

Uiteraard kun je online via Pinterest of Instagram flink wat inspiratie opdoen om het binnen gezellig te maken. Maar het is ook een goed idee om even een meubelzaak binnen te springen (zodra dat weer kan natuurlijk). Zo ben je meteen op de hoogte van de laatste nieuwe trends en stijlen en hoe deze zich vertalen in ‘real life’.

4. Sfeervol licht

Voor de dagdagelijkse taken is een goede verlichting noodzakelijk, maar ‘s avonds mag het gerust wat sfeervoller met gedempt en zelfs gekleurd licht. Ook kaarsen zijn goed voor bakken gezelligheid. De truc is om verschillende kaarsen bij elkaar te plaatsen, dat zorgt voor meer rust. Denk ook aan kaarsen met een parfum; vooral deze die naar kaneel, sandalwood, vanille of het bos ruiken, zijn toppers deze tijd van het jaar.

5. Creëer knusse hoekjes

Omdat je nu wat vaker binnen zit, kan het zijn dat altijd hetzelfde plekje al eens kan vervelen. Creëer daarom – indien mogelijk natuurlijk – verschillende knusse hoekjes in huis waar je rustig kunt relaxen. Bij een raam dat uitkijkt op de tuin, dicht bij een kachel of verwarming, in een nis die je knus hebt aangekleed… Een makkelijke stoel (of zelfs kussens of een poefje), een leeslamp en een klein tafeltje, meer heb je hiervoor niet nodig.