Gezinsvakantie dicht bij huis

BlogCitytripstay-vacation

Van Loire tot Toscane in Bilzen.
Wat hebben de Loirestreek, de Moezel, Rock Werchter en Toscane gemeen? Je vindt ze op kleine schaal terug in Bilzen. Ideaal voor een gevarieerde gezinsvakantie dicht bij huis. Zeker nu corona ver reizen moeilijk maakt. Verover deze zomer de wereld in Bilzen, een stad die zich groots toont in kleine dingen.

Adembenemende landschappen. Couleur locale. Heerlijke streekspecialiteiten. Fotogeniek cultureel erfgoed. Gezellige terrassen. Een muziekfestival. Bilzen heeft het allemaal. En je hoeft er geen uren voor in een volgepropt vliegtuig te zitten. Gewoon ontspannen rijden. Zonder zorgen. Want er is ruimte genoeg om veilig te genieten van de zomer.

Ontdek het Loiregevoel
Een chic chateau met eeuwenoude verhalen? Welkom in Alden Biesen. Een mooi gelegen kasteeldomein met slotgracht en sfeervolle Engelse en Franse tuin. Zalig om door te struinen. In het verleden duiken? Wandel mee met een gids of stort je met Bilzen Mysteries in een interactief avontuur met de iPad.

Eilandgevoel in Haspengouw
Cruise met een elektrisch golfwagentje door de heuvels van de fruitstreek. Je start en eindigt aan de Landcommanderij Alden Biesen. Ooit het hoofdkwartier van de Duitse Orde. Net als de Maltezer Orde prominent aanwezig op de kruistochten.

Tour de Bilzen
Oké. Het zijn niet de Tourmalet, Mont Ventoux of l’Alpe d’Huez maar tel de steile Bilzerse heuvels bij elkaar en je hebt een pak hoogtemeters. Stippel je tocht uit via het fietsroutenetwerk. Of test jezelf tijdens een pittige, sportieve route. Zoals de Cols van Haspengouw: 98,5 km klimmen en dalen. Tip: post onderweg een foto op social media
met #tourdebilzen en maak kans op een cadeaubon.

Ierse regenbogen
De Ieren zeggen: aan de voet van de regenboog ligt een pot met goud. In de Demerstad is dat een pot met lolly’s. ‘De lolly’s van de regenboog’ is een superleuke stadsspeurtocht voor gezinnen. Liever op pad met de fiets? De Raadselroute stelt je speurneus op de proef in Bilzen, Hoeselt én Riemst. Beide tochten zijn vanaf 1 juli verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren.

Hello Hollywood
Je laten inpakken door de sterren van het witte doek? Het kan elke donderdag in juli en augustus. Tijdens een sfeervolle buitencinema. Vlij je neer in het amfi theater, in de schaduw van de plaatselijke markt. Onderlinge afstand gegarandeerd.

Shop veilig én gratis
De hele maand juni maak je in Bilzen en deelgemeenten kans om je aankoopbedrag terug te winnen. Shop bij een van de deelnemende handels- of horecazaken, noteer je gegevens op de achterzijde van je kassabon en deponeer deze in een geluksbox. Honderden winnaars worden geloot. Bovendien loop je er niet over de koppen en parkeer je dicht bij je favoriete winkel. Ideaal voor een ontspannende namiddag.

Info en tickets: www.visitbilzen.be
Alle evenementen zijn onder voorbehoud van eventuele bijkomende maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad in functie van het coronavirus.

Terug naar overzicht

Populair

Meer verhalen