In het Sloveense Velika planina in de hoge bergen leeft de traditionele herderscultuur nog steeds. Het is een populaire wandelbestemming in de zomer, met een aantal mooie bergroutes, maar in de winter is het er verbluffend mooi, wanneer alles bedekt is met sneeuw.

Elk jaar in juni verhuizen lokale herders naar de herdershutten in Velika planina en blijven daar gedurende de zomer om te zorgen voor het grazende vee. Nabij Velika Planina opende het Eco Resort Velika Planina voor reizigers die houden van dieren en de natuur.

 

Glamping met authentieke herdershutten

Het Eco Resort Velika Planina is een prima adres om te onthaasten voor wie houdt van stilte, dieren en ongerepte natuur. Deze unieke ‘glamping’ ligt op een boogscheut van Ljubljana. Je kan er kamperen in comfortabele, authentieke en tevens ecologische herdershutten. Het Eco Resort beschikt ook over een mini-boerderij, een ecologisch zwembad en een wellness.

Word herder van het resort

Wie echt wil ervaren hoe het er op deze idyllische plek aan toe gaat kan er aan de slag als herder. Ongeacht het seizoen, kan jij er gedurende twee tot vier weken helpen om de dieren te verzorgen, bezoekers begeleiden bij bepaalde activiteiten en de tuin onderhouden. Je werkt met andere woorden een paar uurtjes per dag en in ruil kan jij genieten van de prachtige omgeving, frisse berglucht, logement en maaltijden in het resort.  Laat het ons een gratis anti-stress reis noemen.

De voorwaarden zijn heel simpel: je moet houden van de natuur, kinderen en dieren. Daarenboven verwachten ze van de kandidaten dat ze Engels kunnen spreken en minstens 18 jaar zijn. Kandidaten die openstaan voor een nieuw avontuur als herder in een eco resort in  Slovenië kunnen zich aanmelden via info@sloveniaecoresort.com. Ze aanvaarden het hele jaar door.