Het is zomer! Tijd om die goede voornemens eindelijk waar te maken en in actie te schieten. Want bewegen is gezond. En wie fit is, zit beter in zijn vel. Maar hoe begin je daaraan? Want alleen is maar alleen. En die gewoontes doorbreken blijkt vaak toch niet zo makkelijk als gedacht. Ziehier enkele tips voor een gezondere geest en gezonder lichaam.

1. Denk positief

Uit onderzoek is gebleken dat wie positief denkt, langer leeft. Een optimistische kijk zorgt voor een gezonder hart.

2. Beweeg

Sporten en bewegen is niet enkel goed voor je lichaam maar ook voor je brein: je denkt helderder en meer geconcentreerd en je bent een pak productiever.

3. Eet gezond

Een gezond voedingspatroon versterkt je immuunsysteem en verlaagt de kans op verschillende ziektes. Zo blijkt uit onderzoek dat het eten van voldoende groenten (min. 250 gram) en fruit (200 gram) per dag de kans op diabetes en kanker (darm en long) vermindert.

4. Slaap voldoende

Onvoldoende slaap beïnvloedt het hormoon dat je een hongerig gevoel geeft en zorgt voor een slechtere vetverbranding.

5. Laat je begeleiden door een coach

Een opgeleide coach heeft de nodige expertise over belasting op het lichaam, de duur van de trainingen, rustdagen, etc. Hij kan voor jou een trainingsschema op maat maken.

 

Baloise Insurance wil de Belg zich beter in zijn vel laten voelen en daarom lanceren we het gezondheidsplatform B-Tonic. Hiermee focussen we op welzijn en fitheid van lichaam en geest. B-Tonic is er voor hen die het nut van bewegen, gezonde voeding en mentaal welzijn inzien, maar geen tijd hebben om alles zelf uit te dokteren of moeite hebben om gemotiveerd te blijven. Het platform biedt daartoe een professionele, persoonlijke en toegankelijke oplossing.

Hoe kan B-Tonic je helpen naar een gezond lichaam en gezonde geest?

Surf naar www.b-tonic.be, kies een uitdaging die bij je past (zoals stoppen met roken, beter slapen, meer bewegen…) , laat je screenen en je ontvangt een plan op maat. Je coach helpt je je doelstellingen te bereiken.

Maak kans op 1 van de 5 uitdagingen naar keuze t.w.v. 105 euro! Surf naar www.b-tonic.be/wedstrijd, en neem deel aan de wedstrijd. Succes!