Ginder: “Wij willen vooral verhaaltjes vertellen en ervaringen delen.”

381

20 MAART 2014 | Dat wij bij Steps een zwak voor blogs hebben, is publiek geheim. Daarom zetten wij elke week een andere Belgische blog en blogger in de kijker. Prille reisblog Ginder kaapt deze week terecht de titel van Stepsblog-van-de-week weg.

Ginder is een blog ‘over alles wat niet hier is’. Als liefdeskind van dertigers Kristin Berckmans en Stijn Dupas verwoordt/verbeeldt de blog hun gezamenlijke passie voor reizen en ontdekken. Die levensstijl bracht hen een halve wereld verder (en weer terug) en zorgde er bovendien voor dat ze het bloggen niet meer kunnen laten.

Singapore - Activiteiten-22

Beginnen bloggen
“Iets meer dan zes maanden geleden zijn we op halve wereldreis vertrokken met bestemming Zuid-Oost Azië, Nieuw-Zeeland en Australië. Een ideaal moment om eindelijk eens werk te maken van die reisblog waar we al jaren een boom over opzetten (vooral Kristin dan), maar tot september 2013 nooit mee begonnen waren.

Ginder.be startte als een plek om onze ervaringen te delen met familie en vrienden, maar ondertussen zijn er heel wat nieuwe volgers bijgekomen. We willen vooral dat de blog leuk leest voor hen die niet ver willen reizen maar er wel graag over lezen, en tegelijkertijd ook een inspiratiebron is voor andere reizigers. Daarom willen we in de toekomst ook meer bloggen over bestemmingen dichtbij en daguitstapjes. Want laten we eerlijk zijn, de doorsnee-Belg heeft geen dertig verlofdagen per jaar.

Tenslotte zien we de blog ook als ons persoonlijk dagboek, zodat we in 2020 nog weten wat we in 2013 gedaan hebben.” (lachen)

Volhouden
“Als je voor de zoveelste keer in een godverlaten gat zit met traag internet en het vijf uur duurt om één blogpost online te zetten, is de goesting om er de brui aan te geven groot. Maar we kregen en krijgen nog steeds zo veel leuke reacties dat we gewoon besloten hebben om verder te doen.”

Inspiratie
“Reizen op zich is uiteraard een bron van inspiratie. En nee, dat hoeft niet ver te zijn: voor ons is ook een dagtrip in eigen land of een weekendje weg binnen Europa ‘reizen’.
Verder hebben we heel wat vrienden die ook regelmatig hun rugzak pakken en eropuit trekken. Dat levert best leuke tips op.”

Daily reads
“Goh, we lezen eigenlijk geen blogs op dagelijkse basis, omdat de tijd vaak ontbreekt. Als we op reis zijn, gaan we wél steevast op zoek naar tips en reiservaringen van andere, nationale en internationale bloggers.”

Kristins en Stijns eigen favorieten
“Dat is een moeilijke, maar we kiezen voor die posts waar we de mooiste herinneringen aan hebben: Je hoeft niet rijk te zijn voor een privé-strand, Een retourtje met de teletijdmachine en Met mijn hoofd in het zand naast de olifant.”

Succesvolle posts
“De posts met concrete tips hebben bij ons het meeste succes, zoals Phnom Penh, stad naar ons hart en Lekker Pai. Maar ook de posts met een titel die de aandacht trekt of waar leuke foto’s bijstaan zoals Miserie, miserie in Battambang.”

Blogfrequentie
“Bloggen moet leuk blijven. We willen niet dat het ‘moetens’ wordt. Gemiddeld posten we één à twee keer per week. Dat is soms meer en soms minder en hangt er vooral van af hoeveel tijd we hebben.”

Life-saving tip
“We hebben maar liefst vier tips, al willen we er zeker niet over beweren dat ze life-saving zijn (lachen):
1. Het eerste wat mensen doen als ze op reis gaan, is een reisgids aanschaffen. Een goed idee om een globaal beeld te krijgen van je bestemming voor je vertrek, maar eigenlijk vind je alle informatie die je ter plaatse nodig hebt op wikitravel en andere reisblogs, gratis en voor niks en steeds up-to-date. Lees die reisgids dus gewoon thuis. Zo heb je meer plaats in je bagage voor andere dingen.
2. Probeer niet té veel te plannen op voorhand. Een beetje voorbereiding is prima, maar de mooiste reismomenten en -ontmoetingen zijn die die je gewoon overkomen. Praat vooral met de locals. Zij vertellen maar al te graag honderduit over hun stad of land.
3. Ga, nu het nog betaalbaar is, eten bij Cuca in Jimbaran, Bali. Het gaat niet lang meer duren vooraleer dit restaurant een paar sterren achter zijn naam heeft staan en dan betaal je een pak meer dan 20 euro voor cocktails, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.
4. Voor de mannelijke avontuurlijke reiziger die binnenkort naar Singapore reist en een nieuw kapsel nodig heeft: 62 Neil Road barber is the place to be. Een groepje hipstervrienden heeft zichzelf het vak aangeleerd en nee, dat leidt niet tot teleurstellingen. We schreven erover in deze post.”

Gouden tip voor aspirant-bloggers
“Wie zijn wij om tips te geven aan aspirant-bloggers? We doen zelf maar wat en willen ons in eerste instantie gewoon amuseren, verhaaltjes vertellen en ervaringen delen met iedereen die het lezen wil.”

Welke vraag hadden we jullie nog moeten stellen?
“Wat is onze favoriete stad? We weten het, het antwoord is eerder ongewoon: Detroit! Hoewel iedereen ons afraadde om er naartoe te gaan, wegens te gevaarlijk, deden we het toch en we spreken er nog altijd vol enthousiasme over!”

Ine D’hoe