Het luxe Italiaanse merk Giuliva Heritage brengt samen met H&M een duurzame collectie uit. Het label neemt hierbij de klassieke silhouetten van herenkleding mee naar de wereld van de dameskleding.

Margherita Cardelli en echtgenoot Gerardo Cavaliere, de oprichters van Giuliva Heritage, zijn gepassioneerd door duurzame mode in geweldige stoffen. Samen met H&M creëerde het koppel een moderne kijk op het Italiaanse erfgoed met een collectie gemaakt van materialen uit meer duurzame bronnen.  

In het begin van Giuliva Heritage leende Margherita vaak uit Gerardo’s garderobe en kleedde zij zich regelmatig in zijn kleding. Vanuit dit uitgangspunt is Giuliva Heritage x H&M voorzien van traditionele hemden, sterk getailleerde blazers en eigentijdse trenchcoats in gerecycleerde wol, gerecycleerd polyester en biologisch katoen. Vergezeld van vloeiende bloezen, jurken en pakken bieden deze looks een beknopte, klassieke garderobe. Tijdsgebonden tinten van beige, marineblauw, donkerblauw en bordeauxrood zijn aanwezig naast krijtstreep- en glenplaid, en toegevoegde details zijn o.a. kraaghalzen, bisschopsmouwen en hoge tailles.  

“Het was prachtig om met H&M aan deze collectie te werken. Samen hebben we eenvoudige stukken gemaakt met ontwerpen die de tand des tijds doorstaan”, aldus de ontwerpers. “We waren vooral blij met het gebruik van gerecycleerde materialen bij elke look. We zijn altijd gepassioneerd geweest over authentieke, betekenisvolle mode die lang meegaat en deze collectie vangt dat ongetwijfeld op.”

De collectie is vanaf 3 september wereldwijd verkrijgbaar in een selectie winkels en op hm.com.  Prijzen vanaf 19,99 euro.