Als het ook eens wat meer mag zijn: glamping deluxe in de Ardennen

BlogOvernachtenstay-vacation

Deze zomer? Waarom eens niet naar de Ardennen trekken. Ook het eigen land heeft ontzettend veel te bieden en in de Ardennen kom je midden in de natuur tot rust. Heerlijk relaxen met een klaterend beekje op de achtergrond, kajakken of waarom geen avonturenpark bezoeken? En ‘s avonds? Dan trek je je terug in je luxueuze glamping tent en slaap je prinsheerlijk. Wie zegt dat naar het buitenland trekken een must is?

Waarom glamping zo populair is?

Glamping - luxueus kamperen - zit de voorbije jaren stevig in de lift. Logisch, je logeert in alle luxe en comfort, vaak op hetzelfde niveau als in een hotel, en geniet toch van het heerlijke outdoor gevoel. Heel wat glamping tenten zijn ware pareltjes en ontzettend knus ingericht. Je eigen koffiezet, een zacht bed en leuke meubeltjes: nee, glamping is zeker niet basic. En toch sta je onmiddellijk met je beide voetjes in de natuur wanneer je de tent openritst. Daar komt nog bij dat de glamping tenten soms in prachtige domeinen staan waar het heerlijk toeven is. Zo kun je helemaal tot rust komen, zonder aan buffetten te moeten aanschuiven of dat formele sfeertje dat in heel wat hotels heerst. Kamperen, maar dan zonder de eventuele nadelen.

Glamping verovert de Ardennen

Omdat heel wat mensen dit jaar de zomer in eigen land doorbrengen, neemt glamping nog meer dan anders een hoge vlucht. De Ardennen lenen zich uitstekend tot wandelen, door de bossen trekken en genieten van de natuur. De glamping spots schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond, de ene al wat luxueuzer dan de andere. Zo zijn er zelfs glampings die een heuse bar voorzien, animatie zoals yoga, pilates en workshops of zelfs optredens van rasechte topartiesten. Een streepje muziek in select gezelschap en dat allemaal veilig in de eigen bubbel, wie kan daar nu tegen zijn? Vaak wordt het geheel nog aangevuld met foodtrucks waar heerlijke streetfood wordt geserveerd en avondvullende activiteiten. Zo worden letterlijk alle zintuigen getriggerd tijdens een ontspannen week, midweek of weekend.

Ideaal voor gezinnen en vriendengroepen

Zeker voor gezinnen biedt glamping heel wat mogelijkheden. Het gaat er allemaal net wat minder strikt en stijf aan toe dan in hotels, waardoor de kids zich als een vis in het water voelen. Terwijl de kinderen ravotten, zijn er meer dan genoeg activiteiten voor de volwassenen. Maar ook vriendengroepen kunnen bij valavond voor de tent heerlijk bijpraten en oude verhalen oprakelen.

De Ardennen voor elk wat wils

Kom je uit je tent, dan valt er in de Ardennen heel wat te beleven. Monumenten, oude kastelen, pittoreske dorpjes en ga zo maar door. De sportieveling springt op de mountainbike, gaat kajakken of touwklimmen, terwijl de cultuurliefhebber ongetwijfeld heel wat kennis opdoet. Jong en oud beleeft pret in de Ardennen, want veelzijdiger maken ze een streek niet.

Heb je voor deze zomer nog geen plannen, bekijk dan zeker eens de glamping mogelijkheden. Er is heel wat keuze en voor elk wat wils!

Tip: in het Basecamp Connections Deluxe verblijf je in een magnifieke tent met zijdezachte lakens en hemelse bedden, kun je boswandelingen maken en kun je je helemaal laat je helemaal gaan in het Durbuy Adventure Park. Reken op inspirerende omkadering, intieme concerten van onder andere Gabriel Rios, Novastar, Milo Meskens, Buscemi en Bent Van Looy. Verder mag je er ook op rekenen op ontbijt geleverd aan je tent, aperitieven in de urban bar en streetfood à volonté. Glaming in stijl dus! Meer informatie kun je hier vinden.

(foto getty images)

Terug naar overzicht

Populair

Meer verhalen