Vakantie … iets waar we allemaal naar uitkijken na lang werken. Heb je jouw zomervakantie nog niet geboekt, maar ben je nog op zoek naar een perfecte deal? Met volgende tips kan je alvast een aantal euro’s besparen.

1. Doe de nodige research

Bij het horen van het woord citytrips, schieten populaire steden als Barcelona, Rome en Londen je waarschijnlijk al door het hoofd. Voor je boekt, check of de stad een citypass heeft. Hierdoor kan je profiteren van kortingen in musea en op openbaar vervoer. Daarnaast kan het kiezen voor minder populaire bestemmingen ook in je voordeel spelen. Plan jouw volgende reis naar een minder toeristische trekpleister zoals bijvoorbeeld Bologna. Reis je iets verder, naar Azië? Dan kan reizen voor of vlak na het regenseizoen vaak goedkoper uitvallen dan verwacht.

2. Don’t be picky

Probeer niet op bestemmingen te focussen, maar op prijzen van vliegtickets. Goedkope vluchten vinden, betekent flexibel zijn. Betaal je minder voor een vliegticket naar Turkije? Dan is het misschien beter om de zomerreis naar Spanje uit te stellen tot volgend jaar.

3. Vliegtickets eerst!

De beste timing om je vliegtickets te boeken is 5 à 7 weken voor vertrek, boek voor verre reizen liever niet lastminute. Als je op tijd begint met zoeken, heb je genoeg tijd om prijzen te vergelijken. Momondo, Kayak.nl en Skyscanner zijn enkele handige tools die hierbij kunnen helpen. Je kan er kiezen om een prijsalert in te stellen. Wanneer de prijs van het door jou gekozen vliegticket wijzigt, krijg je een e-mail in je mailbox.

Terwijl je toch op zoektocht bent naar vliegtuigtickets, surf anoniem. Dit kan je doen door de incognitomodus van je browser in te schakelen. Websites tracken je navigatiegeschiedenis waardoor prijzen van eerder gezochte bestemmingen al snel hoger liggen.

4. Boek off-season

Een voor de hand liggende tip, maar vermijd reizen tijdens het hoogseizoen. Voor koppels met kinderen is dit waarschijnlijk moeilijker, maar hoogseizoenen kunnen van bestemming tot bestemming verschillen. Ook is het handig om verschillende luchthavens te checken. Zo kan je voor dezelfde bestemming misschien goedkoper vanuit Nederland of de luchthaven in Düsseldorf vertrekken.

5. Groepsreizen

Door in groep te reizen ontmoet je niet alleen nieuwe mensen, maar bespaar je ook nog eens een flinke duit. Groepsreizen zijn goed georganiseerd en in groep geniet je vaak van groepskortingen. Zelfs voor verre bestemmingen kan je voor een groepsreis kiezen.

Auteur: Hanna Deweirdt / Foto: Getty Images