Bijna Halloween en dat vraagt om duivels lekkere hapjes. Wij selecteerden drie recepten waarmee je in een handomdraai iets ‘heerlijk griezeligs’ op tafel tovert.

Het is een traditie die in de VS al langer wordt gevierd. En dus mag Hellmann’s – de mayonaise met Amerikaanse roots  – niet ontbreken. Toegegeven, je verkleden als een pot mayonaise is allesbehalve griezelig, maar gelukkig kan je ook op andere manieren aan de slag. Hier om je inspiratie te bieden en mogelijks ook een beetje schrik aan te jagen: de griezeligste Halloween-hapjes

1. GRIEZELIGE GUACAMOLE

 

Dit heb je nodig:

3 rijpe avocados
1 eetlepel Hellmann’s mayonaise
sap van ½ limoen
1/2 rode ui, in stukjes gesneden
verse koriander
tortilla wraps
eetbare stift, zwart
peper en zout naar smaak
extra peper ter garnering

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 180°C. Gebruik een klein mesje om kruisjes en graven uit de tortilla’s te snijden. Plaats ze op een bakplaat en bak ze 10 minuten tot ze krokant zijn. Laat afkoelen. Eens afgekoeld, kan je met de eetbare stift op de graven schrijven. Tip: je kan de rest van de tortilla’s chips maken door ze in driehoekjes te snijden en op dezelfde manier te bakken.

Doe avocado, mayonaise, limoensap, ui en koriander in een blender en pureer. Breng op smaak met zout en peper. Schep de guacamole in een kommetje of schaaltje. Maal een flinke hoeveelheid peper van de molen boven de guacamole. Zet de tortilla kruisjes en graven erop. Optioneel: voeg andere decoraties toe, zoals een skelet.

2. DUIVELSE EITJES

Dit heb je nodig:

6 hardgekookte eieren
3 eetlepels Hellmann’s mayonaise
peper en zout naar smaak
eetbare kleurstof, zwart
eetbare kleurstof, rood
dikke en dunne rietjes
prikstokje

Zo maak je het:

Snij de eieren overlangs door en haal het eigeel eruit. Stamp het eigeel met een vork fijn en meng er wat mayonaise doorheen. Begin met 2 eetlepels. Voeg nog een eetlepel mayonaise toe als je merkt dat het mengsel te droog is. Breng op smaak met peper en zout. Roer er een paar druppels zwarte eetbare kleurstof doorheen tot het mengsel een donker kleurtje heeft gekregen.

Gebruik de dikke rietjes om de gaatjes voor de ogen te maken. Gebruik een dunner rietje om de neus uit te snijden. Maak een mond met een prikstokje.

Schep het zwarte mengsel in de holte waar de dooier heeft gezeten. Vul de ogen en neus verder op langs de buitenkant. Gebruik de rode kleurstof om een druppel ‘bloed’ te tekenen aan het mondje.

3. MUMMIEWORSTJES MET MAYO-MOSTERDDIP

Dit heb je nodig:

10 knackworsten
1 pakje kruimeldeeg
2 eetlepels Hellmann’s mayonaise
2 eetlepel Dijon mosterd
snoepoogjes (optioneel)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het kruimeldeeg op een met bloem bestrooid werkblad. Snij het deeg in reepjes (tip: gebruik een pizzasnijder).

Gebruik een scherp mesje om het ene uiteinde van het worstje eraf te snijden. Wikkel een stukje deeg als een tulband om het andere uiteinde. Snij armen en benen in het onderste deel van het worstje en wikkel ook hierrond een stukje deeg. Herhaal met de andere worstjes en leg ze op met bakpapier beklede bakplaat.

Bak 15 minuten of tot het deeg gaar en goudbruid is.

Mix mayonaise en mosterd en serveer samen met de mummieworstjes.

Smakelijk!