We schreven het hier al : granny chic is hip en de hype lijkt alleen maar uit te breiden. Of je nu van nature grijze haren hebt of je verft je lokken in een zilveren tint: grijs is een haartint die een stevige dosis zelfvertrouwen geeft.

Grijs is een veelzijdige en chique haarkleur en dat vindt ook Redken. Het professionele haarverzorgingsmerk trok twee gezichten aan om te tonen hoe mooi deze kleur wel is, en dat je ze op elke leeftijd kunt dragen; de Britse zangeres Jetta, die haar krullende haren grijs verft en Sarah Harris, de modespecialiste bekend om haar lange natuurlijke zilveren lokken. “Ik begon grijs haar te krijgen toen ik 16-17 jaar was”, zegt Sara Harris. “Ik zat naast mijn moeder in de auto toen ik het voor het eerst in de spiegel opmerkte. Ik geloofde niet wat ik zat! Vroeger kleurde ik mijn haar. Ik gebruikte een koperkleurige spoeling en hing over de badrand met mijn twee beste vriendinnen en we kleurden ons haar om de zes weken. Later werd ik het gewoon. Mijn grijze haren zijn redelijk gelijkmatig verdeeld en de textuur is nog altijd zacht.”

Wil je zelf je zilveren lokken uitgroeien? Of kies je voor grijs geverfde haren? In beide gevallen is een goede verzorging aangewezen.

  • Grijs haar is vaak wat slapper en voelt wat stugger aan. Dat komt omdat de haren minder pigmentcellen bevatten. Je haren extra goed verzorgen, is dus de boodschap. Gebruik steeds een conditioner en haarmasker.
  • Grijze haren hebben vaak een gele schijn. Is dat bij jou ook het geval, dan gebruik je best een zogenaamde zilvershampoo. Deze heeft een blauw-paarse ondertoon die de gele kleur van je haren maskeren. Laat eventjes intrekken voor een mooi effect. Gebruik de shampoo echter niet dagelijks, tenzij je een paarse gloed op je haren wil krijgen!
  • Grijze haren zien er vaak doffer uit; het eenvoudig gebruik van een glansspray lost dit euvel meteen op.
  • Om je haren grijs te verven, zal het eerst een paar keer opgelicht moeten worden vooraleer de juiste kleurtoon erop gezet kan worden. Je haren heel goed verzorgen is dus echt noodzakelijk. Je kapper kan beslist een aantal suggesties doen van verzorgingsproducten die best bij jouw type haar passen. Was je haren zo min mogelijk, vermijd producten met alcohol en bescherm je haren tegen de warmte van je haardroger en/of stijltang.
  • Ga de eerste dagen na je haarbehandeling niet zwemmen: door het chloor kan er een groene schijn op je haren ontstaan.

Succes!

Meer inspiratie nodig? Lees dan deze post: Granny chic is nog steeds hip: kies jij ook voor grijs haar?