Nu we de zomer (jammergenoeg) stilaan achter ons laten, is het tijd om wat meer groen in huis te brengen! Maar hoe creëer je die groene oase? En welke planten zet je best op welke plek? Ontdek onze groene tips!

Groen in je interieur is niet alleen erg mooi: het heeft ook heel wat andere voordelen! Zo zorgen planten voor een betere luchtkwaliteit in huis, ze nemen schadelijke stoffen uit de lucht op en breken die af. Planten en hun bladeren kunnen achtergrondgeluiden absorberen, waardoor ze dus ook zorgen voor een betere akoestiek. Ook je humeur is erbij gebaat: die sanseveria en goudpalm zorgen namelijk voor een beter humeur, minder stress én een gevoel van gelukzaligheid.

Jungle in huis

Laat de Tarzan of Jane in jezelf helemaal los en creëer je eigen jungle in de woonkamer! Zet tal van grote en kleinere plantjes samen in een hoek. Denk maar aan een goudpalm of een paradijsvogelbloem.

Groene muur

Heb je een kale muur in huis? Tover deze dan om tot een groene wand. Installeer enkele wandrekjes en zet die boordevol planten. Ook hangplanten geven je muur dat tikkeltje extra.

Laat maar hangen

Woon je in een appartement of heb je niet veel plaats om bloempotten te plaatsen? Dan zijn hangbloempotten perfect, ze nemen geen plaats en je kan ze gemakkelijk aan balken, plafonds of rekjes hangen.

Slaapbuddies

Planten in de slaapkamer? Een fantastisch idee! Zoals gezegd zorgen de planten voor extra zuurstof, ideaal om in je buurt te hebben als je slaapt. Kamerplanten zoals de Calathea, vleesetende plant, Aloë Vera, Ficus, Kentiapalm en Monstera zijn je nieuwe slaapbuddies.

Tropische badkamer

Planten en een badkamer geen goede match? Toch wel! Er zijn planten die wel degelijk met volle teugen genieten van het tropische regenwoud in je badkamer. Zet maar op je shoppinglijstje: Sanseveria, varen, lepelplant, Tillandsia of de graslelie.

Een cactushoekje

Heb je echt geen groene vingers? Dan zijn cactussen en succulenten je redding. Deze plantjes hebben niet veel aandacht nodig en zijn quasi onverwoestbaar. Combineer de kleine plantjes naar hartenlust op een bijzettafeltje of je vensterbank.