De 8 mooiste hotelgyms

243

Voor de reizigers die zich voor hebben genomen om de overgebleven kiloojes van 2014 er snel weer af te trainen, heeft hotelzoekmachine www.trivago.nl een selectie gemaakt van de 8 mooiste gyms in de meest luxueuze hotels over de hele wereld, van Shanghai tot Dubai.

1. Hotel Veronesi La Torre (Villafranca di Verona, Italië)

VeronesiLaTorreSpa VeronesiLaTorrePilates

In een klooster in Villafranca di Verona in Italië, verenigt Hotel Veronesi La Torre het oude met het nieuwe in een uniek design. Eén van de grootste attracties van het hotel is de fitnessruimte met apparaten voor krachttraining, een zwembad met georganiseerde aquarobicslessen en een apart Pilates-centrum met geavanceerde machines ter ondersteuning van je work-out. Daarnaast is er een spa van 500 m² met sauna en jacuzzi als beloning voor na het sporten. De kamers van de gym zijn ingericht met donkere houten lambrisering, waardoor er een intieme en eigentijdse sfeer hangt.

2. Hotel Aspria Ku‘damm Spa & Sporting Club (Berlijn, Duitsland)

Aspria_yoga

Hotel Aspria Ku’damm Spa & Sporting Club ligt in de Berlijnse wijk Charlottenburg. Met een fitnessoppervlakte van 16.000 m² is er meer dan genoeg te doen voor de reizigers die begin 2015 naast plezier maken in de Duitse hoofdstad ook van de gelegenheid gebruik willen maken om aan hun lijn te werken. Meer dan 40 personal trainers bieden 180 verschillende cursussen aan, van body pump tot watergymnastiek. Daarnaast kunnen gasten gebruikmaken van de nabijgelegen sporthal die eigendom is van het hotel voor het spelen van een potje voetbal of een wedstrijdje basketbal. Na de training kunt u genieten van een massage in de spa.

3. Hotel Jumairah Himalayas (Shanghai, China)

JumeirahHimalayasGym

Het Jumeirah Himalaya Hotel is ontworpen door de Japanse architect Arata Isozaki, en is met zijn originele fitness- en wellness-concept gevestigd in de hippe wijk Pudong in Shanghai. Heb je eigenlijk geen tijd voor het vervullen van je goede voornemens, dan kun je in dit hotel de volgende vergadering voorbereiden terwijl je sport. Of je kunt tijdens het sporten een maaltijd bestellen die voor je klaar staat na afloop van je training. Extra energie nodig voor de trainingssessie? Het hotel voorziet haar gasten van een iPod met de nieuwste energieke muziek. Ook krijgt u toegang tot de Talise Spa, een oase die oosterse traditionele zorg en welzijn combineert met de nieuwste high-tech producten. Hooggekwalificeerd personeel zorgt ervoor dat gasten worden behandeld op de best mogelijke manier, gefocust op de persoonlijke behoeften van elk individu.

4. Hotel Grange St. Paul’s (Londen, Engeland)

GrangeStPaulsPool

Het Grange St. Paul’s is een moderne glazen constructie in centraal Londen, dicht bij St. Paul’s Kathedraal, het Tate Modern en Globe Theatre. Gasten kunnen gebruik maken van de stijlvolle fitnessruimte, de geavanceerde hometrainers, krachtmachines en andere apparatuur die je kunnen helpen om je lichaam in het nieuwe jaar weer in shape te brengen. Het hotel beschikt ook over een 25-meter lang zwembad, waar je een duik kunt nemen na een dagje winkelen of bezienswaardigheden in de straten van Londen.

5. Hotel Vintage Design Boutique Sax (Praag, Tsjechië)

VintageDesignGym1 VintageSaxGym2

Vintage Design Boutique Sax in Praag is ingericht in een elegante stijl uit de jaren zestig en zeventig en is centraal gelegen in het historische centrum van de Tsjechische hoofdstad. Alle kamers zijn ontworpen met vintage items, van de slaapkamer tot de receptie én de fitnessruimte, waardoor een unieke en aangename sfeer gecreëerd wordt. Het fitnesscentrum bevat de nieuwste fitnessapparatuur zoals hometrainers, loopbanden, steppers en krachtmachines, in een inspirerend, kleurrijk vintage design. In de spa kunt u ontspannen in de sauna of genieten van een welverdiende massage.

6. Hotel Burj al Arab (Dubai, Verenigde Arabische Emiraten)

BurjAlArabSpa BurjAlArabFitness

Zodra je incheckt bij de Burj al Arab in Dubai, word je betoverd door de prachtige vormgeving van het hotel. Van reuzenaquariums en prachtige fonteinen tot majestueuze zuilen versierd met kleurrijke mozaïeken; het hotel vormt een oase voor zowel ontspanning als inspanning. Gasten kunnen gebruik maken van de luxe spa op 150 meter hoogte boven de zeespiegel om zich te ontdoen van stress en rust te vinden. Voor de actievere hotelgast is er een aparte squashbaan die los kan worden gehuurd, en loopbanden voor degenen die tijdens het hardlopen willen genieten van het uitzicht over de Arabische Golf.

7. Hotel Santa Caterina di Amalfi (Amalfi, Italië)

SantaCaterinaGym

Aan de kust van Amalfi in Italië – waar het hele jaar de geur van citroenen en sinaasappelen hangt – kun je trainen terwijl je uitkijkt op de Middellandse Zee. Hotel Santa Caterina di Amalfi biedt haar gasten een modern fitnesscentrum met loopbanden, hometrainers, stap- en krachtmachines. In de spa kunt u genieten van gezichts- en lichaamsbehandelingen waar kruiden en citrusvruchten uit de Middellandse Zee worden gebruikt om de natuurlijke balans van de huid te herstellen. Je gaat als herboren weer uit het hotel weg!

8. Hilton Paris La Défense (Parijs, Frankrijk)

HiltonParisLaDefenseGymHiltonParisLaDefenseExt

In Parijs, op slechts enkele minuten afstand van de Arc de Triomphe, de Opéra Garnier en de Champs-Elysées, in één van de grootste zakelijke districten in Europa, verwelkomt het Hilton Paris La Défense haar gasten. Met een indrukwekkend en origineel ontwerp onderscheidt het hotel in de Franse hoofdstad zich van andere hotels met haar prachtige gym. Het fitnesscentrum is modern, licht en biedt de nieuwste apparatuur, evenals een aparte atletiekbaan in de buurt. In dit hotel hoef je je trainingsschema voor het nieuwe jaar niet te onderbreken, maar kun je ook volop genieten van de bezienswaardigheden van Parijs.