Tot voor kort konden we nog naar de kapper gaan voor een professionele opknapbeurt van ons kapsel. Helaas kan dit nu even niet meer en moeten we onze maandelijkse (of misschien wel wekelijkse) kappersbeurt nog even uitstellen. Hoe dan ook groeit ons intussen verder en zien we ook die uitgroei langzaam maar zeker verschijnen. Zelf verven dan maar? Lees dan eerst onze tips!

Zelf je haar kleuren, kan behoorlijk riskant zijn. Om jou (horror)situaties als ‘mijn haar was opeens groen’ te besparen, willen wij graag een handje toesteken. Hopelijk kan je rekenen op een lieftallige partner die jou misschien wil bijstaan bij het kleuren van jouw haren. Weet dat hij of zij waarschijnlijk net zoveel stress heeft als jij voor het eindresultaat. Hier alvast enkele zaken waarmee je zeker rekening moet houden.

1. Bescherm je kledij

Zoals je al kan voorspellen, is kleuringsmiddel niet altijd even snel of zelfs niet te verwijderen. Draag daarom bij het kleuren niet je favoriete bloesje, maar ga voor een oud T-shirt dat je toch niet meer draagt. Gebruik ook zeker oude handdoeken bij het kleuren, onder andere één om over jouw schouders te leggen.

2. Vraag raad aan jouw kapper

Hij of zij weet als geen ander welke producten correct zijn om te gebruiken en zal zeker bereid zijn om jou advies te geven. Bovendien maakt je kapper gebruik van professionele producten en kan hij/zij misschien wel zijn geheimen prijsgeven.

3. Koop voldoende

Je wilt niet halverwege jouw haarkleuring tot de vaststelling komen dat je te weinig haarverf hebt. Koop daarom voldoende haarkleuring wanneer je lang en/of dik haar hebt.

4. Respecteer de inwerktijd

Je wilt misschien net iets sneller werken en het eindresultaat zo vlug mogelijk zien. Maar … heb geduld! En dan hebben we het zeker over de inwerkingstijd. Natuurlijk zal er op de gebruiksaanwijzing van jouw product wel te vinden zijn hoe lang je het moet laten inwerken, maar zorg voor een inwerkingsduur van minimaal 35 minuten van zodra je klaar bent met het verven van de laatste lokken. Bij grijs haar mag je de verf gerust wat langer laten inwerken (tot wel 45 minuten). Maar hoe dan ook: lees zeker de gebruiksaanwijzing voordat je begint met verven.

5. Meng niet zelf

Kleuren mengen, zeker als je de eerste keer zelf je haar verft, doe je beter niet. Het mengen van kleuren kan zorgen voor verrassende haarkleuren die je juist niet wilt. Laat het dus beter over aan professionals als je iets gedurfders wil. Wat je eventueel wel kan doen, als jouw product dit toelaat, is jouw haar voorpigmenteren met bijvoorbeeld een kleurcrème. Zo zal de haarverf goed intrekken.

Succes!

Auteur: Hanna Deweirdt / Foto: Getty Images