In amper een jaar tijd zagen we 248 nieuwe kleuren defileren op de sociale media. Rainbow, Hair Contouring en Hair Strobbing doen het geweldig goed in het salon en op de beautypagina’s van blogs en magazines. Kijk maar naar de posts op de hashtags: 2,8 miljoen voor #pinkhair en 1 miljoen voor #mermaidhair en #greenhair.

Het haar is het nieuwe trendy accessoire geworden. Net als make-up wordt een haarkleuring een must om het gezicht mooier te maken, een look te pimpen of een stemming weer te geven. Celebs, influencers en wereldsterren gaan gemakkelijk naar roze, paars, groen of blauw of mengeling van tinten. Tegenwoordig verander je even makkelijk van haarkleur als van make-up, en dit zijn de grootste trends:

#BRUNETTE

loreal_040_145

loreal_050_024

Brunettes zijn erg gelukkig met deze kleur die ook in de make-up erg populair is en die zo goed de French touch weergeeft. De tint bestaat in verschillende versies. Noisette, caramel, chocolat, marron glacé en cappuccino zijn tinten die natuurlijke en subtiele schakeringen geven en de huidskleur net als terra cotta warmer maken. De hashtag #brunette is nu al goed voor ongeveer 20 miljoen posts.

#COPPER FOILYAGE

loreal_080_137

loreal_070_124

loreal_090_074

Deze kleurtrend, die vanuit Amerika is komen aanwaaien, is booming op de Instagram-account van Miranda Kerr. Andere celebs zoals Khloë Kardashian of Chrissy Teigen zijn eveneens volgers.

Het volstaat #foilyage in te tikken op Instagram om de rijke kleuren vol reliëf te zien. De techniek is geïnspireerd op de layering in de make-up, een methode die make-up in laagjes aanbrengt. De foilyage techniek sublimeert de schakeringen zonder radicale verandering. Koper leent zich perfect tot deze nieuwe techniek die om het even welk haartype warmer maakt. Net als een blush die een blos op de wangen tovert. Zo gaat het in zijn werk: bepaalde zones van het haar, zoals de punten, worden gekleurd en in aluminium folie gewikkeld (foils in het Engels, vandaar de naam). Dit geeft een zeer natuurlijke finish zonder uitgroei.

#NUDE BEIGE

loreal_130_057

Ook blond heeft zijn hashtag met ongeveer 38 miljoen publicaties op Instagram. Dit jaar is nude beige het nieuwe blond in navolging van de no make-uptrend. Deze nuance tussen asblond en platinablond geeft subtiele en zonnige schakeringen en een extra heldere finish.

loreal_120_078

loreal_110_318

#COLORFULHAIR

loreal_030_024 loreal_020_063 loreal_010_157

Op Instagram verdringen de ludieke en gedurfde kleuringen elkaar. #rainbowhair behaalde al 338K posts, #colorfulhair meer dan 277K posts. De tinten iced mint, electric purple, blue navy, sunset coral, carribean blue en hypnotic magenta raken net als de gedurfde make-up steeds meer ingeburgerd. Zelfs de mannequins op de catwalks, onder andere bij Louis Vuitton, Paco Rabanne en Courrèges, zien deze trend. Een ervaren kleurexpert slaagt erin eindeloos te variëren met verschillende kleurvariaties.

Tip: Het kleurgamma Colorfulhair by L’Oréal Professionnel maakt het mogelijk nuances en technieken te combineren tot een uniek resultaat op maat. Het effect is erg gevarieerd, gaande van rainbow tot galaxy, en wordt gerealiseerd zonder het haar te irriteren aangezien de pigmenten aan het haar oppervlak blijven en na vijf wasbeurten verdwijnen.