Als het warm is buiten, kan ook je huis een grote sauna worden. Krijg je het maar niet afgekoeld? Probeer dan eens een van onze methodes voor een fris briesje.

1. Sluit alles af

Je weet natuurlijk zelf ook wel dat je tijdens warme dagen best de gordijnen of rolluiken gesloten houdt. Als je gordijnen kiest, ga je best voor ‘blackout curtains’. Die hebben extra verduisterende elementen in de stof zitten, waardoor ze beter zijn dan gewone gordijnen.

2. Ventilator 2.0

Een ventilator is niet altijd zo’n koele oplossing. Vaak voel je enkel nog warme lucht geblazen worden. Hang daarom bijvoorbeeld een ijspak ervoor. Zo kan je toch genieten van een koud windje.

3. Andere lakens

Ga na of je al je lichtste lakens op bed hebt gelegd. Katoenen lakens zijn de beste optie. Zo slaap je weer als een roosje, ook in tropische temperaturen.

4. Ijs in bed

Heb je het nog steeds veel te warm? Steek dan een flesje gevuld met water in de diepvries. Haal het eruit en leg het in je bed. Zo heb je heerlijk fris onder de lakens. Zo’n flesje kan je ook bij je huisdieren leggen. Ook zij hebben het natuurlijk superwarm en kunnen een heerlijke verkoeling gebruiken.

5. Koel lichaam

Heb je het veel te warm? Leg dan wat koude natte doekjes op je polsen, binnenkant van je knieën en nek. Je zal onmiddellijk een groot verschil voelen.