De favoriete handtas van 3 fashionista’s

484
Handtassen van fashionista's

Waarom we zo’n grote fan zijn van handtassen? Omdat we in een beetje handtas al onze essentials (denk: smartphone, lippenstift, notitieboekjes…) gewoon constant binnen handbereik hebben natuurlijk, maar vooral omdat een tas de kers op de taart is van je outfit. Als je netzo’n grote handtassenliefhebber bent als wij zijn, dan ben je ook beslist nieuwsgierig welke de favoriete tas is van onze drie fashionista’s 

Emma Gelaude – auteur en creatief ondernemer

Hoewel een handtas een accessoire is, weet iedereen dat het allesbehalve bijkomstig is. Een handtas kan echt iets voor je stijl betekenen: zo kan een handtas je outfit naar een hoger niveau tillen of net omgekeerd.

Je hoeft echter geen designertas te kopen om een kwalitatief exemplaar in huis te halen. Kwaliteit heeft uiteraard wel zijn prijs door de materialen en het vakwerk eraan verbonden, of het nu gaat om een legendarisch huis als Hermès of een kleiner label. Je hoeft echter niet altijd de volle pot te betalen. Tweedehands vind je vaak heel mooie exemplaren en misschien heeft je oma in haar kast nog wel een oude Delvaux liggen die ze niet meer gebruikt.Ik kreeg van mijn partner voor onze tien jaar samen mijn ultieme it-bag: de Boy Chanel Handbag. Een iconisch ontwerp van wijlen Karl Lagerfeld genoemd naar de eerste liefde van Gabrielle Chanel: Boy Capel. Een mooi verhaal en een tas met jongensachtige allure. Deze handtas is mij echt op het lijf geschreven.

Dé ultieme handtas is echter heel individueel en voor iedereen anders. De keuze is gelinkt aan je eigen stijl maar evengoed hoe je leven er momenteel uitziet. De Boy Chanel Handbag gebruik ik uiteraard niet dagelijks. De laatste tijd draag ik mijn handtas van Louis Feraud, een minder bekend maar eveneens kwalitatief merk. Het is er eentje in zwart leer, met een gouden ketting die ik cross draag. Een iets kleiner model, maar superhandig wanneer je een kind hebt. Een handtas die vlot combineert en instant mijn silhouet stijlvol afwerkt, al draag ik een training met sportschoenen. Dat is de kracht van een handtas.”

@emmagelaude

Catherine Kosters – fashion editor, columnist Flair en co-auteur van het boek Persona non Prada

“In Persona non Prada, het boek dat ik samen schreef met Elspeth Jenkins, verwijzen we regelmatig naar de it-bag. Die handtassen zijn altijd wel een dingetje geweest in ons leven en elke periode valt dan ook samen met een gedroomd exemplaar.

Voor mij maakt een handtas een outfit echt af. Een handtas hoeft niet eens perfect te matchen met een outfit, ik hou wel van een eclectische stijl. Doorheen de jaren heb ik geïnvesteerd in een aantal klassiekers zoals de flap bag van Chanel. Die ben ik voor mijn 28ste verjaardag in de boutique van Chanel in Brussel gaan kopen. Het is mijn favoriete exemplaar omdat het zo’n tijdloze handtas is die je bij elke outfit en gelegenheid kan dragen. Momenteel steekt vooral de Serpenti Forever handtas van Bulgari mijn ogen uit. Een chique schoudertas, smaragdgroen en met een slangenkop. Helaas niet de goedkoopste, dus het zal niet voor meteen zijn.

Ik vermeld hier nu twee dure designer tassen, maar een handtas hoeft niet extreem duur te zijn. Ik ben ook fan van vintage en kleinere labels. Zo ontdekte ik recent Provisoir Antwerp, een Antwerps label opgericht door stiefmoeder en -dochter. Zij zijn tijdens corona samen beginnen haken. Hun mooi gehaakte handtasjes staan intussen op mijn wishlist en de prijzen zijn echt doenbaar.”

@ckosters_

Annelien Coorevits – presentatrice en ontwerpster

“Een handtas moet voor mij naast mooi vooral ook praktisch zijn. Ik ben een moeder van twee kinderen, dus ik heb niets aan een kleine handtas. Vroeger stond ik veel minder stil bij de keuze van handtas, maar dat is rond mijn dertigste drastisch veranderd. Ik draag niet veel juwelen, maar een horloge, schoenen en een handtas vind ik wel enorm belangrijk. Het geeft je outfit echt die finishing touch. Ik draag bijna dagelijks mijn handtas van Coccinelle en ik heb er ook eentje van Clio Goldbrenner.

Ik had al jaren een kledinglijn, maar ondertussen ben ik onder mijn eigen naam begonnen ‘AC by Annelien Coorevits’. De accessoires heb ik moeten laten vallen want dat was niet meer combineerbaar. Uit die tijd heb ik nog veel tassen, maar ik ben heel trouw en verander niet zo snel van tas, de meesten blijven dus in de kast. Als het iets chiquer mag zijn, heb ik een handtas van Chanel. Daar ben ik ongelofelijk trots op. Ik verzorg die tas heel goed en wil hem later aan mijn dochter geven. Zo’n tas is vintage misschien wel nog mooier dan nieuw. Het klassieke model van Hermès vind ik eveneens prachtig maar helaas onbetaalbaar. En als het over handtassen gaat, mogen we zeker ook Delvaux niet vergeten. Heel klassiek, heel mooi én bovendien Belgisch.”

@anneliencoorevits 

 

 

Tekst: Valerie De Groodt / Foto: Unsplash