Voor de happy singles onder ons: dit is een blogpost speciaal voor jullie. Je bent beslist niet de enige die bij vragen als “Ben je single?” vaak eens met de ogen wil draaien, maar dat uit beleefdheid niet doet. Hoog tijd om onze tegenargumenten te geven en waarom single zijn positief kan zijn. “Yes, I’m single and I freaking love it!”

1. Personal space

In bed komt dit voordeel misschien wel het beste tot zijn recht. Je moet de lakens niet meer delen met een partner die snurkt en kan gerust met armen en benen wijd gespreid in slaapvallen.

2. Strong Independent Woman

Dit is misschien wel het grootste voordeel. Single zijn, biedt de mogelijkheid om jouw eigen dromen waar te maken. Niemand zal de gevolgen ondervinden van jouw gemaakte keuzes (en zeker jouw partner niet). Strong independent women streven hun eigen carrière na en brengen zelf het geld binnen. Dus waarop wacht je om die handtas te kopen?

3. Me time

Je plant je agenda zoals jij die wil. In plaats van tijd in je relatie te steken, steek je tijd in jezelf. Geen gedoe meer om op zondag verplicht naar een voetbalmatch of wielerwedstrijd te kijken. In de plaats daarvan kan je een zondag vullen met dingen die enkel jij graag doet. Vul je die liever op met het maken van desserts of een dagje shoppen met vrienden, aan jouw de keuze!

4. Flirt met wie je wil

Als single moet je je geen zorgen maken om boze blikken te krijgen van je partner. Je praat en gaat om met wie je wil en soms kan het al eens verder gaan dan een onschuldige babbel. Geen relatie hebben betekent niet dat je daarom geen seks hebt. Kiezen voor one-night-stands kan misschien beter zijn dan altijd met dezelfde partner in bed te duiken.

Auteur: Hanna Deweirdt / Foto: Peter Conlan/Unsplash