Ga je voor een meerdaagse citytrip, een avontuurlijke wandel- of fietstocht in de natuur of een onvergetelijk evenement: Sint-Truiden heeft voor ieder wat wils!

Je kunt er heerlijk tot rust komen en uitgebreid genieten van een lekker drankje of de foodie in je loslaten op één van de gezellige terrasjes van de talrijke restaurants of hippe bars, maar je kunt er ook een actieve vakantie beleven. Ben je een sportieveling, een cultuurliefhebber of een Bourgondiër, de hoofdstad van Haspengouw zal ongetwijfeld indruk op je maken. Verdwaal in de straten met prachtige kerken, de imposante abdij en de pittoreske kapelletjes. Proef de relaxte sfeer van de stad op de vernieuwde Groenmarkt, met haar bruisende fonteinen. Verken de prachtige landelijke uitzichten met de fiets, de Vespa of te voet en beleef onderweg idyllische momenten. De vele wijngaarden en fruitplantages geven het landschap een vredige sfeer, perfect voor een adembenemende uitstap. Ook voor gezinsvakanties is Sint-Truiden een bevoorrechte plek. Kinderen kunnen hun energie kwijt in de prachtige natuur in en rondom de stad. In het speellandschap van de Fruitvallei zoeven ze van de glijbaan, smullen ze van een eigen picknick om zo de tocht verder te zetten langs de beschermde Stayenmolen en de plaatselijke brouwerij van Wilderen. Zoek zeker naar de reuzenstoelen of kampeer met vriendjes in de boomgaard. De ideale omgeving om volledig op te gaan in een spontaan avontuur.

Bezoek de passionele wijnmakers

Voor een wijnreis hoef je tegenwoordig helemaal niet naar Frankrijk of Italië te gaan. Ook in Haspengouw wordt fantastische wijn gemaakt, waar de makers trots op mogen zijn. Je kan zelf op bezoek bij enkele van deze mooie wijnbedrijven en – in je eigen taal – leren over wijnmaaktechnieken, druivensoorten, Haspengouwse grond, de pluk en de oogst. De wijngaarden van Kitsberg, Gloire de Duras, Domein Marsnil en Jerom Winery hebben een gedrevenheid die zich vertaalt in een echte liefde voor de wijn. Ze ontvangen je graag op hun terras en bieden je hun lekkerste producten ter degustatie aan.

Blijf logeren, ontwaak in alle rust

Plan jouw leuke microavonturen en fruitige activiteiten en blijf gerust even hangen. In Sint-Truiden vind je ongetwijfeld het ideale vakantieverblijf om alleen of met een groep bevriende gezinnen of de hele familie van een heerlijk weekendje weg te genieten in één van de vele hotels of B&B’s.

Meer info: Toerisme Sint-Truiden Grote Markt, 3800 Sint-Truiden,  info.toerisme@sint-truiden.be,  T +32 (0)11 70 18 18, kijk ook op www.visitsinttruiden.be