Het leven moet almaar sneller, maar in Hasselt krijg je nog tijd om te genieten. Shoppen, een terrasje meepikken, jenever proeven, musea verkennen en culinair genieten… Alles ligt er op wandelafstand, waardoor je zonder veel moeite kunt opgaan in de stad. Een weekendje Hasselt is in elk seizoen een goed idee, en dit zijn 5 dingen die je er zeker niet mag missen.

1. Streetart ontdekken

Wist je dat er in Hasselt uitstekende streetart te ontdekken valt? ‘s Werelds allergrootste streetartkunstenaars hebben er verschillende muren onder handen genomen, waardoor meer dan 60 gevels nu pronken met prachtige kunstwerken. Bij Toerisme Hasselt kun je de gratis street art wandel- en fietsroute gaan afhalen om alle werken zelf te ontdekken. Tip: in het museum Het Stadsmus kun je de expo Outside Inside bezoeken, met werken van de nationale en internationale street artists die de afgelopen jaren Hasselt bezochten. Een mooie aanvulling op de streetart die je in de stad al zag.

2. Mode in het museum

Hasselt is een echte modestad en dus hoeft het niet te verbazen dat je er ook een modemuseum vindt. Momenteel loopt in het Modemuseum Hasselt de dubbeltentoonstelling Forever Young, over jeugdige mode en fotografie (in samenwerking met het CCHA/cultuurcentrum Hasselt, waar het tweede luik van de expo plaatsvindt).

3. Naar de Japanse Tuin

Hasselt mag uitpakken met de grootste authentieke Japanse Tuin in Europa. Snel daarheen want vooral tijdens de vroege lente, wanneer de kerselaars in bloei staan, is de Japanse Tuin sprookjesachtig mooi.

4. Culinair genieten

Lekker eten en drinken (jenever!) is in Hasselt vanzelfsprekend, je vindt er flink wat heerlijke restaurants. Ook kinderen zijn er welkom. Bij Toerisme Hasselt kun je bovendien een heuse restaurantgids voor kinderen (in samenwerking met Gault&Millau) afhalen.

5. Hasselt maakt je gelukkig

Hasselt telt 25 ‘gelukssplekjes’, waar toeristen door de ogen van de inwoners kijken en omgekeerd. Op elke plek kun je aan je eigen geluk werken, en worden er 3 tips gegeven.

Extra tip: genieten met de 48u-kaart!

Om het maximum uit je bezoek te halen, bedacht Toerisme Hasselt de 48u-kaart, waarmee je toegang krijgt tot alle musea en heel wat attracties. Je kunt er kosteloos een fiets mee huren voor één dag, 48 uur gratis hoppen met de bus, genieten van tal van voordelen in restaurants en winkels… Noem maar op. Een kaart kost 19,50 euro. Er bestaat een 48u-kinderkaart, met leuke activiteiten voor kinderen. Deze kost 3 euro. Meer info bij Visit Hasselt.

Zin gekregen om Hasselt te ontdekken? Doe mee aan onderstaande wedstrijd en wie weet win je wel een verblijf voor 2 personen in de mooie B&B De Kiezel + twee 48u-kaarten!

Het enige wat je moet doen, is het goede antwoord geven op de wedstrijdvraag, en het formulier invullen (deelnemen kan tot en met 29 maart). Succes!

Wedstrijdvraag: Hoeveel geluksplekjes telt Hasselt?