Van leuke shop- en eetadresjes tot fijne cultuur- en natuurplekjes, … Hasselt, dat is genieten!

Hasselt heeft het. De vlag dekt de lading en de provinciehoofdstad blijft veel bieden, ook in deze vreemde tijden. Cultuur met een grote C, daarvoor staat Hasselt garant. Maar ook voor natuur met een grote N. Dit moet je er zeker eens gezien of gedaan hebben! En ook Cynthia Reekmans geeft haar tips!

Hasselt heeft het! De vlag dekt de lading en de provinciehoofdstad blijft veel bieden, ook in deze vreemde tijden….

Geplaatst door Steps Magazine op Donderdag 18 juni 2020

Mode

Modefans kunnen in Hasselt volop hun hartje ophalen in de vele boetieks maar zullen ook het Modemuseum (MoMu) weten te smaken. Het is één van de weinige musea in de Lage Landen die exclusief aan kleding en mode gewijd zijn. Twee keer per jaar zijn er verrassende tentoonstellingen te zien, met de mooiste looks en meeslepende modeverhalen. Op dit moment is de expo ‘SMUK’ – over decoratie in de mode – verlengd tot en met 30 augustus. Reservatie vooraf is verplicht.

Domein Kiewit

Dag na dag puur natuur: dat is Domein Kiewit. En elke dag opnieuw worden deze 130 hectare openbaar natuurdomein van Stad Hasselt met de grootste zorg beheerd. Gelegen in het midden van de Wijers biedt het domein met zijn ‘natte natuur’ van poelen en vijvers een bijzonder beeld van de unieke fauna en flora die erin voorkomen. Ideaal voor korte en lange wandelingen.

Expo Gedeponeerd Geregistreerd

Al meer dan 500 jaar brouwen stokers jenever, steeds op zoek naar dé perfecte variant. In het Jenevermuseum in Hasselt kom je te weten waarom jenever ‘jenever’ heet. Waarom het door niemand in het bijzonder werd uitgevonden en op welke manier het de geschiedenis heeft bepaald. Momenteel loopt er ook de expo ‘Gedeponeerd Geregistreerd’. Aan de hand van zijn enorme, kleurrijke collectie flesetiketten schetst het Jenevermuseum een beeld van het Limburgse jeneverlandschap vanaf 1880. Van etiketten met de ingrediënten van de drank tot etiketten met afbeeldingen van mannen of vrouwen die je willen verleiden tot een glaasje, van dieren, exotische personages, …. Info: www.jenevermuseum.be

Street art

Street art city Hasselt herbergt meer dan 70 werken van internationale kunstenaars: van gevelsbrede mural tot subtiel aangebrachte taferelen op de meest verrassende plekjes in de binnenstad. Wil je geen enkel werk missen of ben je nieuwsgierig naar het verhaal achter de artiesten? Haal dan de gratis street art wandel- en fietsroute af bij Toerisme Hasselt en ontdek ze allemaal. Of download de gratis app ‘Street Art Cities’.

Beleef de Japanse cultuur

De Japanse Tuin is de grootste van zijn soort in Europa, de plek bij uitstek om de Japanse cultuur ten volle te beleven. Oorspronkelijk zette een Japanse tuin aan tot meditatie en bezinning en dat is in Hasselt niet anders. Wie rust zoekt, kan hier een bankje vinden om naar de watervallen te luisteren, de koivissen te bezichtigen en te voederen, rustig rond te wandelen en te genieten van het wisselende uitzicht. Soms kan je ook de vredesbel horen luiden. Via de website moet je een ticket reserveren. Maximum 500 personen per dag.

Meer weten: www.visithasselt.be

Bereikbaarheid: Zowel met het openbaar vervoer als met de wagen is Hasselt makkelijk bereikbaar. Voldoende parkeergelegenheid rond de stad en op wandelafstand van het centrum.

(Tekst: Michael Meers / foto: Visit Hasselt/Kris Van de Sande/Modemuseum)