Ze zien er übercool en gesofisticeerd uit, wegen nauwelijks iets, komen in verschillende kleuren en staan om al deze redenen met stip op één op ons verlanglijstje: de zonnebrillen uit de collectie Wes Gordon for Silhouette.

Wes Gordon for Silhouette show 2

 

Wes Gordon for Silhouette show 4Wes Gordon stelde zijn lente-zomercollectie 2016 voor in Milk Studios tijdens zijn 5de show op de New York Fashion Week. De collectie, geïnspireerd door een moderne en romantische gevoeligheid, was doorweven van beweging, energie en Victoriaanse details. Het publiek — waaronder beroemdheden als Solange Knowles en Gabrielle Union — kreeg er een sneak peek van Wes Gordons werk voor Silhouette.

“Een mooie zonnebril zwakt volgens mij je eigen identiteit niet af, maar scherpt deze aan“, aldus Wes Gordon. “Als je kiest voor een exemplaar die je natuurlijke stijl en je look aanvult, dan blaak je meteen van zelfvertrouwen en is de toon voor de rest van de dag gezet. De ontwerpstudio van Silhouette is een magische ruimte waar overal kleurstalen, schetsen, lensstalen en uiteraard monturen liggen. Mijn input was louter gebaseerd op mijn droombeeld van de ideale zonnebril, zonder enige kennis of notie van de technische kant van het verhaal. De samenwerking met het team van Silhouette vertaalde zich al vlug in een dynamische en inspirerende conversatie. Ik veranderde en verbeterde mijn ontwerp op basis van wat ze mij leerden, en zij brainstormden over nieuwe technieken op basis van mijn ideeën. Ik sta volledig achter de vormen en kleuren, maar ik ben vooral onder de indruk van de ongelooflijke technieken en het zorgvuldige vakmanschap die deze zonnebrillen tot leven brengen. Elk exemplaar wordt vervaardigd uit één stuk glas dat met de hand gezandstraald wordt rond de perimeter, waardoor de lens twee ‘niveaus’ krijgt. Daarna wordt er een fijn lijntje in een contrasterende kleur met een naald rond de rand geschilderd, wat deze uitermate moeilijke techniek benadrukt. Het resultaat is een zeer unieke en bloedmooie zonnebril.”

Wes Gordon for Silhouette show 8

Wes Gordon for Silhouette show 6

Wes Gordon for Silhouette show 3

Wes Gordon for Silhouette bestaat uit één kenmerkende stijl (een mix van retro glamour en expressief futurisme) die gebaseerd is op de Silhouette Icon Titan Minimal Art.

Wes Gordon for Silhouette show 1

 

Wes Gordon for Silhouette group 2Deze speciale editie is verkrijgbaar in vier kleuren: nude-bruin, klassiek grijs, klassiek groen en oceaanblauw (Gordon’s favoriete kleur) en zal beschikbaar zijn vanaf januari 2016 bij een wereldwijde selectie opticiens en modewinkels. Bij de bril hoort ook een brillendoekje, eveneens een limited edition ontworpen door Gordon. (adviesprijs 349 euro).

 

Info. www.silhouette.comwww.facebook.com/silhouette