Heerlijk tonijnslaatje in twintig minuten

176

26 MAART 2014 | Slaatjes zijn niet saai! Dat zullen wij de komende vier weken bewijzen met vier heerlijke recepten uit het boekje Super Slaatjes. En niet onbelangrijk: je kunt ze allemaal in minder dan twintig minuten klaarmaken. Het eerste slaatje is er eentje met tonijn, appel en pasta. Snel en lekker!

Dit heb je nodig voor twee personen:
– 200 tot 300 g sperzieboontjes
– 200 g schelpjespasta
– 1 blikje tonijn in eigen nat van 200 g
– 1 kleine rode ui (mag ook sjalot of lente-uit zijn)
– 1 of 2 appels
– Sap van 1/2 citroen
– 60 g magere yoghurt
– 2 koffielepels lightmayonaise
– Peper en zout

Zo maak je het:
– Kook de boontjes en de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en spoel overvloedig met koud water. Laat uitlekken.
– Doe de boontjes en de pasta in een grote kom.
– Giet de tonijn af en voeg toe.
– Pel de ui, snijd in fijne schijfjes en doe bij de rest van het slaatje.
– Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in stukjes.
– Besprenkel de appelstukjes met het citroensap en voeg toe.
– Roer in een klein kommetje de yoghurt onder de mayonaise en kruid indien nodig met peper en zout.
– Verdeel de pastasla over de borden en werk af met de dressing.

Tip: je kan het slaatje twee dagen bewaren in een luchtdichte doos in de koelkast.

Smakelijk!

SlaatjesCover

Super Slaatjes is een boekje vol lekkere en gezonde recepten. Voor elk seizoen zorgde Ann Vertriest voor enkele eenvoudige slaatjes met seizoensingrediënten.

Super Slaatjes – Ann Vertriest – ISBN 9789022329610 – 14,99 € – 120 blz.

© Ann Vertriest

Marlies Strubbe