Het is ontzettend rap gegaan, maar 2016 loopt op z’n einde. Hoog tijd dus om de balans op te maken, en daarvoor gingen wij op zoek naar onze persoonlijke helden van afgelopen jaar. Wie waren onze voorbeelden? Wie kon ons inspireren? Wie deed ons lachen, huilen of allebei? Wie zijn met andere woorden onze persoonlijke helden van 2016? Ziehier de persoonlijke helden van de redactie.

Laura Claessen koos voor Freya Poppe

Freya

“Freya is een lady boss met een hoog glitter & glamour gehalte. Wat mensen van haar liefde voor all things pink denken, daar trekt ze zich geen bal van aan. Respect!”

Sebastiaan Bedaux koos voor Anton Janssens

anton jan

“Anton Janssens is er samen met zijn kompaan Raf Maes in geslaagd om van Komono een lifestylemerk te maken dat bekend is van Japan tot de Verenigde Staten. En dat op slechts zeven jaar tijd. In september lanceerden ze hun eerste optische lijn, en ook die markt zal ongetwijfeld veroverd worden.”

Shauni Deferm koos voor Ann Reymen

AB_ANN REYMEN_ COVER_CMYK

“Als je mij om de definitie van ‘een staffe madame’ vraagt, antwoord ik zonder twijfel ‘Ann Reymen’. Ze lacht altijd, ondanks de tegenslagen op haar pad. Een voorbeeld voor velen, want ’tis wat ’tis en het kan altijd wel dat tikkeltje erger.”

Lobke Gielkens koos voor Sandra Bekkari

“Het afgelopen jaar wilde ik voorgoed komaf maken met mijn extra kilo’s en ondanks het feit dat ik nu weer zwanger ben van onze derde spruit en er dus weer wat extra kilo’s zullen bijkomen, is het mij toch goed gelukt dankzij de boeken ‚Nooit meer diëten’ van Sandra Bekkari. Lekkere en gezonde receptjes die bovendien zeer snel klaar zijn, want wil een drukbezette mama nog meer?”

Melissa Janssens koos voor Karen Damen

140723 - VIJF - KAREN DAEMEN

“Mijn heldin van het jaar is zonder twijfel Karen Damen. Ze brak als een ware Wonder Woman uit het K3-keurslijf en kwam als een frisse bries doorheen het tv-landschap waaien. Of er nu een camera of een bandopnemertje op haar is gericht, Karen blijft heerlijk zichzelf.”

Nina Tack koos Ish Ait Hamou

Ish

“Bij het programma Terug naar eigen land zat ik van begin tot eind te huilen voor de televisie, zo aangrijpend vond ik de beelden en de verhalen. Maar te midden alle schrijnende verhalen, botsende meningen en uitzichtloze situaties, vond ik vooral de houding van Ish een voorbeeld: dat je steeds bereid moet zijn om te luisteren naar een ander, en dat je dat met respect moet doen.

En de man heeft natuurlijk een aantal hele fijne boeken geschreven, daarvoor krijg je van mij ook extra ‘helden’-punten. Tip: volg Ish vlug even op Facebook en hij wenst je elke morgen een “liefdevolle dag”. Doen, want er zijn slechtere manieren om je dag te starten.” Ish Ait Hamou– vragen ‘onze helden van 2016’

Hannelore Bara koos voor Rik Verheye

RikVerheye

“Een licht ontvlambaar karakter, geniale uitspraken en een magnifieke paardestaart. Jay Vleugels is met voorsprong het meest opvallende tv-personage van dit najaar. En wat blijkt? Rik Verheye, de man achter Jay Vleugels, is zo mogelijk nòg genialer. Ontzettend sympathiek, veel ambitie, maar met beide voeten op de grond. 2016 is nog maar het begin voor Rik Verheye.”

Lindsay Huyghebaert koos voor Hannes Coudenys

Processed with VSCO with a1 preset

“Het hartverwarmende adoptieverhaal van Hannes Coudenys en zijn vriendin Deborah heeft niet alleen de harten van de internetwereld verovert, maar ook het mijne. Straf hoe hij via social media zo veel mensen heeft kunnen inspireren met het verhaal van zoontje Rae Morris. Een van z’n filmpjes is trouwens door meer dan 3 miljoen mensen bekeken: wow!”

Isabel Deraedt koos voor Leen Dendievel

Leen Dendievel

“Leen Dendievel is écht een warme persoonlijkheid. Ze gaat werkelijk geen enkele uitdaging uit de weg. Zo speelt ze transgender Kaat in Thuis, bracht ze dit jaar haar boek ‘Hard. Liefde sterft nooit’ uit over de impact van liefdesverdriet en etaleerde ze recent nog haar zangkwaliteiten in Steracteur, Sterartiest op MNM. Wat Leen ook doet, ze gaat er altijd voluit voor.”

Bart Casteleyn koos voor Evi Renaux

Evi

“Ooit een succesvolle carrièrevrouw, nu een moeder die elke morgen opstaat met de vraag hoeveel pijn ze die dag zal moeten verdragen. Evi Renaux kreeg klappen van het leven, maar ze stond weer recht en schreef haar verhaal. Met Life On Sneakers inspireerde ze dit jaar duizenden mensen om ook nooit op te geven en er ook altijd het beste van te maken. Evi Renaux is niet alleen een heldin, het is een topwijf.”