In 4 stappen naar een mooi zomerlijf

132

Joepie! De temperaturen gaan weer in stijgende lijn. We kunnen niet snel genoeg naar buiten om te genieten van een stralende zon op onze bol. Maar vooraleer we ons ten volle overgeven aan die mooie, warme dagen, is ons lichaam mooi-weerproof maken een must. Met deze tips lukt je dat zeker!

Goodbye winterkilo’s

Tijdens de winter is het verleidelijk om wat minder op je voeding te letten … helaas weerspiegelt zich dat al snel in een stijging van de kilootjes. Nu de dikke truien weer naar de zolder mogen, is het tijd om die winterkilootjes weg te werken. Haal je loopschoenen dus uit de kast, spring op de fiets, of ga langs bij een professioneel schoonheidsinstituut of fitness zodat je weldra weer straalt in jouw favoriete jurk!

 Een stralende huid

Je gezicht heeft het tijdens de wintermaanden hard te verduren en kan dus wel een stevige lenteboost gebruiken. Begin met een scrubbeurt om alle dode huidcellen te verwijderen en breng daarna een verzorgend, hydraterend masker aan.  Vergeet trouwens ook de rest van je lichaam niet. Een lichaamspeeling zorgt niet alleen voor een stralendere huid maar zorgt er ook voor dat je egaler bruint. Tip: Drink voldoende water, want water helpt ook mee bij het bekomen en hebben van een mooie huid.

Gladde benen

Zonnige, warme dagen staan synoniem voor blotebenentijd. Hoog tijd om je benen dus te ontdoen van hun wintervachtje. Tegenwoordig bestaan er verschillende manieren om dit te doen: scheren, ontharingscrème, epileren, harsen, waxen, laseren … er is zeker een manier die het best bij je past. Vergeet trouwens ook niet om je benen regelmatig in te smeren met een hydraterende bodylotion, eventueel met een heerlijk ruikend geurtje, voor zachte, mooie benen.

Mooie voeten

Na een hele winter te zijn opgesloten, snakken je voeten naar een stevige opkikker. Neem een verzorgend voetbad, verwijder eventuele eelt en wrijf ze daarna in met een hydraterende voetcrème. De finishing touch is een pedicure. Knip en vijl je nagels mooi (niet te kort), verzorg je nagelriemen en steek je nagels tot slot in een hip lentekleurtje. Et voilà: je voeten mogen weer helemaal gezien worden in die fancy zomersandaaltjes.