Als het een troost mag zijn: bijna elke vrouw heeft last van cellulite of sinaasappelhuid. Wat cellulite is, moeten we waarschijnlijk niet meer uitleggen, want we worden er dagelijks mee geconfronteerd (en wel het meeste in de badkamerspiegel). Het is een vervelend probleem waar we liever verlost van zijn, maar helaas is er nog geen wondermiddel op de markt. Vaak spring je met een gezonde levensstijl nog het verste.

1. Keep that body moving

Tijd voor een workout! Zeker als je komende zomer op het strand wil paraderen met een nieuw bikinisetje kan je alvast beginnen met squats, lunges en enkele aerobic oefeningen zoals fietsen of joggen. Een strakkere huid en sterke spieren zullen cellulite minder zichtbaar maken. Als je het liever iets rustiger aandoet, kunnen een paar yogalessen – al eens hot yoga geprobeerd? – ook effect hebben. Te veel stress verhoogt namelijk het vrouwelijke hormoon oestrogeen (hier ook meteen de reden waarom mannen er nauwelijks last van hebben).

2. Dieet?

Je krijgt misschien al een zenuwtrekking bij het zien van deze tussentitel. Maar nee, we gaan je geen streng dieet aansmeren. Streng diëten is geen oplossing en moet je niet doen. Eet gematigd en gevarieerd, maar laat vooral bewerkte vleeswaren en hamburgers links liggen. Streef in de plaats daarvan naar een gezond gewicht op de weegschaal. Sinaasappels, blauwe en rode vruchten, appels, aardappelen, kip, pure chocolade, vette vis, volkoren producten en bruine rijst zijn maar enkele voorbeelden die je in jouw maaltijden kan verwerken. Nog een extra tip: ook roken blijkt niet echt bevorderend voor een strakke huid.

3. Drink water

Inderdaad, het is een cliché, maar wel één van de belangrijkste tips. Een uitgedroogde huid is dunner, waardoor cellulite ook beter zichtbaar wordt. Drink voldoende water, het liefste 30 ml water per kilo lichaamsgewicht. Beperk bovendien alcohol en te veel koffie.

4. Kies voor lossere broeken

Cellulite is vaak het resultaat van slechte doorbloeding. Dit vererger je vaak nog door het dragen van spannende kleren. Laat daarom skinny jeans’ links liggen en kies voor lossere broeken. Zo ben je ook meteen mee met de modetrends van 2020, want blijkbaar blijken jumpsuits opnieuw in te zijn.

5. Smeren en nog eens smeren

Laten we realistisch blijven: Een crème die jou voorgoed verlost van cellulite bestaat (voorlopig) niet. En de zalfjes en behandelingen die je al probeerde, gaven waarschijnlijk niet het gewenste eindresultaat. Als we wonderdokters mogen geloven, kan een zalf op basis van adiposlim cellulite verminderen. Adiposlim zou vetafbraak stimuleren en voor een versterking van de huid zorgen. En het beste laat je dit goed inmasseren. Hierbij een knipoog naar de echtgeno(o)t(e).

Maar bovenal: Keep in mind dat cellulite volkomen normaal is. Best aanvaarden we dit gewoon, maar met dat aanvaarden hebben we het soms wat moeilijk. Go body positivity!

Auteur: Hanna Deweirdt/ Foto: Getty Images