Als het een troost mag zijn: bijna elke vrouw heeft last van cellulite of sinaasappelhuid, maakt niet uit of je slank of wat ronder bent. En helaas: er bestaat voorlopig nog geen wondermiddel die je in één klap volledig cellulite-vrij maakt. Vaak spring je met een gezonde levensstijl nog het verste.

1. Keep that body moving

Tijd voor een workout! Werk jezelf in het zweet met squats, lunges en aerobic oefeningen zoals fietsen of joggen. Een strakkere huid en sterke spieren zullen cellulite minder zichtbaar maken. Als je het liever iets rustiger aandoet, kunnen een paar yogalessen – al eens hot yoga geprobeerd? – ook effect hebben.

2. Dieet?

Je krijgt misschien al een zenuwtrekking als je aan diëten denkt, maar nee, we gaan je je zomerse cocktail niet ontzeggen. Streng diëten is geen oplossing en moet je niet doen. Eet liever gematigd en gevarieerd, en laat vooral bewerkte vleeswaren en hamburgers links liggen. Sinaasappels, blauwe en rode vruchten, appels, aardappelen, kip, pure chocolade, vette vis, volkoren producten en bruine rijst zijn maar enkele voorbeelden die je in jouw maaltijden kan verwerken.

3. Drink water

Inderdaad, het is een cliché, maar wel één van de belangrijkste tips. Een uitgedroogde huid is dunner, waardoor cellulite ook beter zichtbaar wordt. Drink voldoende water, het liefste 30 ml water per kilo lichaamsgewicht. Beperk alcohol en te veel koffie.

4. Kies voor lossere broeken

Cellulite is vaak het resultaat van slechte doorbloeding. Dit vererger je vaak nog door het dragen van spannende kleren. Laat daarom skinny jeans’ links liggen en kies voor lossere broeken. Zo ben je ook meteen mee met de modetrends van 2020, want losse en wijde broeken zijn opnieuw in.

5. Smeren en nog eens smeren

Laten we realistisch blijven: een crème die jou voorgoed verlost van cellulite bestaat (voorlopig) niet. Als we wonderdokters mogen geloven, kan een zalf op basis van adiposlim cellulite verminderen. Adiposlim zou vetafbraak stimuleren en voor een versterking van de huid zorgen. En het beste laat je dit goed inmasseren. Hierbij een knipoog naar de echtgeno(o)t(e).

6. Naar het schoonheidssalon

De technologie staat niet stil, ook niet wat schoonheidsbehandelingen betreft. Heel wat beautysalons bieden gespecialiseerde behandelingen aan om sinaasappelhuid te verminderen. Van infrarood licht over sessies met ultrasone geluidsgolven tot speciale massagetechnieken. Aan te raden als je tijdens de zomer met de billen bloot wil.

Maar bovenal: keep in mind dat cellulite volkomen normaal is en niet iets is waarvoor je je moet schamen. Straks naar het strand? Geniet van je dag, wees trots op jezelf en en have fun. Go body positivity!

Auteur: Hanna Deweirdt/ Foto: Getty Images